четвер, 19 лютого 2009 19:09

Пенсії Тимошенко виплачує за графіком

Автор: фото: УНІАН
  ”Пенсії в лютому й надалі будуть виплачені в повних обсягах і вчасно”, — заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний
”Пенсії в лютому й надалі будуть виплачені в повних обсягах і вчасно”, — заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний

Підстав панікувати літні люди не мають — свою законно зароблену пенсію вони отримають, повністю та своєчасно. Принаймні, доки діє уряд Юлії Тимошенко.

"Пенсії в лютому й надалі будуть виплачені в повних обсягах і вчасно", — заявив голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний на спеціальному брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

"Ситуація у пенсійній системі стабільна, керована, і всі зобов"язання держави перед пенсіонерами будуть виконані", — підкреслив керівник ПФУ. За його словами, на сьогодні Пенсійним фондом профінансовано видатки на виплату пенсій у сумі 10 млрд грн, за місячної потреби 13,2 млрд грн. До кінця місяця фонд збере навіть більше цієї суми.

"Фінансування і виплата пенсій відбувається згідно встановлених графіків", — зазначив голова ПФУ. І додав, що виплату буде завершено до 25 лютого.

За словами Зарудного, позитивна динаміка складається і з надходженнями до фонду. Так, у січні власні надходження становили 122% від плану. А станом на 16 лютого вони вже перевищують план на 12,8%.

"Таким чином, виплату пенсій буде забезпечено в повному обсягі", — запевнив керівник Фонду.

Але навіть якби не було заяви голови ПФУ, кожен пенсіонер на власному гаманці переконується, що пенсія приходить як належить. Попри надзвичайно складну ситуацію, спричинену світовою фінансово-економічною кризою, яка перекинулась і на Україну, уряд Юлії Тимошенко поставив собі за пріоритет вчасну виплату пенсій у повному обсязі. Задля цього Кабміну доводиться заощаджувати на інших статтях бюджету. Проте, як стверджують представники команди Тимошенко, "пенсії для них — святе". Адже для багатьох людей похилого віку це єдиний засіб до існування. Прем"єр-міністр щодня особисто контролює жорстке виконання графіка надходжень до Пенсійного фонду та виплати пенсій. Тож усі пенсіонери можуть розраховувати на те, що пенсії виплачуватимуть вчасно протягом усього 2009 року. Хоч би як нашу економіку не випробовувала світова криза.

Зараз ви читаєте новину «Пенсії Тимошенко виплачує за графіком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі