середа, 22 жовтня 2008 18:16

Пенсіонерка Марія Семинська стала менеджером страхової компанії

Автор: фото: Укрінформ
  Молодят із китайського міста Шанхай страхують від нещасного випадку у день весілля. Платіж — 29 юанів, або 21 гривня за курсом НБУ. За договором молодята можуть отримати 180 тисяч юанів, тобто 132 тисячі гривень
Молодят із китайського міста Шанхай страхують від нещасного випадку у день весілля. Платіж — 29 юанів, або 21 гривня за курсом НБУ. За договором молодята можуть отримати 180 тисяч юанів, тобто 132 тисячі гривень

Житель міста Стрий на Львівщині Олександр, 33 роки, влаштувався страховим агентом компанії "Провідна". Починав із продажу полісів "автоцивілки".

— Їх продавати найлегше, — пояснює чоловік. — Час від часу даїшники допомагають: улаштовують поголівні перевірки. Першу страховку продав сусіду Романові. Він їздив на стареньких "жигулях". А Роман порадив мене своїм друзям. І вони теж застрахувалися.

Поліс на "жигулі" обійшовся в 93 грн. На нові машини — у кілька разів дорожче.

— На "автоцивілці" багато не заробиш, — розповідає керівник відділу страхування компанії "Нафтогазстрах" Олександр Приймак, 25 років. — Зате так напрацьовується база. Старі клієнти приведуть нових. Згодом ви лише переглядатимете свої записи, відстежуватимете, з ким треба переукласти договір.

Більше приносять договори страхування КАСКО. Ці програми беруть власники нових машин. Їх вимагають банки, видаючи автокредит. Наприклад, страховка на "Деу Ланос", ціною 50 тис. грн, обійдеться клієнтові в 3,5 тис. Страховик отримає свою частку — майже 600 грн.

Киянка Світлана Гаврилова, 38 років, працює страховим агентом із 1993-го. За освітою кібернетик.

— Як розкрутилася, за день могла і 10 договорів КАСКО підписати, — запевняє. — Я завела знайомства в автосалонах. Щойно з"явиться клієнт, мені дзвонять. І я — тут як тут. Підписуємо договір.

Тепер Світлана працює менеджером групи. Під її керівництвом — 20 агентів.

Найкращі заробітки — на договорах страхування життя

Найкращі заробітки — на договорах страхування життя. Їх пропонує колишня викладачка політекономії, вінничанка Ірина Білозерова, 54 роки. Нині вона фінансовий консультант. Тримає брокерську контору, яка підшуковує клієнтів для компанії "ТАС-страхування". В офісі на столичній вул. Руставелі жінка проводить вступні заняття для майбутніх страховиків. Запевняє, на ринку страхових послуг бракує працівників.

— Боїтеся публічних виступів? Нічого. Компанія вас навчить. Семінари влаштовуємо щомісяця, бо спеціалістів не вистачає, — переконує жінка.

Програму "ТАС-лайф" поширюють в Україні 12 років. Вона подібна до банківського депозиту. Наприклад, клієнт вкладає в страховку по 5 тис. грн на рік. За 20 років отримає їх назад із відсотками. Набіжить більш як 200 тис. грн. У разі каліцтва або смерті клієнт чи його спадкоємці отримають удвічі більше.

Із продажу автостраховок агент щомісяця отримує винагороду до 2,5 тис. грн. А на страхуванні життя можна одержувати 5–10 тис.

— Робота нескладна, — запевняє Ірина. — Відкрив рота — відкрився офіс. Замовк — офіс не зачинено. Розказуєш про страхування своїй кумі, сусідам і родичам. Якось я їхала в ліфті. Супутник зацікавився значком на лацкані мого жакета. Я й запропонувала йому страховку. Цей супутник виявився директором рекламного агентства.

Продавати поліси можна після основної роботи. Білозерова стала фінансовим консультантом, одночасно тримаючи магазин тканин у Вінниці.

— У нас працює домогосподарка Світлана Воженцева. Вона за два роки стала менеджером найвищого рівня. Пенсіонерка Марія Семинська теж стала менеджером. Її винагородили поїздкою до Бразилії. Щоб вийти на рівень менеджера, треба за два місяці підписати контрактів на 18 тисяч євро. Це означає, що клієнти внесуть таку суму за 20 років.

Із цієї суми страхова компанія виплатить агентові винагороду — 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонерка Марія Семинська стала менеджером страхової компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі