середа, 21 січня 2009 18:11

Паспорти Інтерполу надрукують в Україні

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Рональд Ноубл (ліворуч), Олександр Васильєв та Елен Дезінські підписують Меморандум про створення електронних паспортів для Інтерполу в консорціумі ЄДАПС
Рональд Ноубл (ліворуч), Олександр Васильєв та Елен Дезінські підписують Меморандум про створення електронних паспортів для Інтерполу в консорціумі ЄДАПС

Інтерпол планує замовити консорціум ЄДАПС електронні паспорти для працівників.

— Інтерпол розглянув пропозиції виробників із різних країн світу й вирішив, що ціна паспорта ЄДАПСу найкраще відповідає якості, — зазначив Рональд Ноубл, генсекретар Інтерполу на зустрічі 19 січня в Києві.

Закордонний паспорт, зроблений у Німеччині, коштує $179, Великій Британії — $102. А розроблений ЄДАПСом — $34 (державне мито).

— Консорціум ЄДАПС неодноразово визнавали лідером у галузі боротьби з контрабандою. Цей досвід ми застосовуватимемо й у співпраці з Інтерполом, — зазначив голова ради директорів ЄДАПСу Олександр Васильєв. Він підписав відповідний Меморандум з керівником Глобальної ініціативи Інтерполу Елен Дезінські.

В паспорті для Інтерполу матиме кілька систем захисту. Зокрема полікарбонатна сторінка даних, лазерне гравіювання, оптичні елементи, а також водяні знаки й електронний мікрочип. У ньому будуть зберігатися біометричні дані про власника.

— Терористи часто підробляють документи працівників Інтерполу. Упевнений, що цей документ буде неможливо підробити, — переконаний Рональд Ноубл.

До березня ЄДАПС створить прототип електронного паспорта. Після того підпишуть контракт.

Зараз ви читаєте новину «Паспорти Інтерполу надрукують в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі