пʼятниця, 05 жовтня 2007 16:24

Партійний штаб за вибори видав другу зарплату

Студентка з Рівного Олена Степанець, 19 років, перед виборами знайшла роботу у міському штабі Партії регіонів.

— Запропонували два тижні побути заступником голови виборчої комісії, — уточнює. — Місце мені знайшла мама. Вона вже втретє влаштовується спостерігачем на виборчу дільницю.

У штабі Олені видали 100 грн авансу. Доручили виписувати запрошення виборцям. Працювала там по півдня.

— У неділю 30 вересня я прийшла на виборчу дільницю о шостій ранку, — каже Степанець. — Цілий день спостерігала за голосуванням. Після десятої вечора почали підраховувати голоси. Працювали цілу ніч, ще й наступний день прихопили.

"Регіонали" заплатили 105 гривень добових

За місяць роботи Олені Степанець призначили зарплатню з держбюджету — 400 грн. Половину видали 27 вересня. Решту отримає за два тижні.

Рівнянин Назар Зубок, 20 років, у штабі Партії регіонів записався спостерігачем. Там йому одразу заплатили 100 грн. І ще стільки ж — після того, як приніс протоколи з виборчої дільниці.

— Дивився, щоб не виносили бюлетені і в кабінки по одному заходили, допомагав інвалідам, — каже. — Стареньким пояснював, як заповнити бюлетень. Робота неважка, як на мене.

Крім основної плати — 200 грн — Назар Зубок отримав у "регіоналів" ще 105 грн добових.

— У мене стипендія 162 гривні, так що на вибори нам випав непоганий заробіток, — каже Олена Степанець. — А голова комісії отримала ще більше — 500 гривень.

Після підрахунку голосів Олена здала копії протоколів у партійний штаб. Після чого отримала ще 300 грн. Разом із офіційною зарплатнею заробила на виборах 905 грн.

Зараз ви читаєте новину «Партійний штаб за вибори видав другу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі