вівторок, 29 липня 2008 17:22

Ощадні сертифікати дарують молодятам

В "Укргазбанку" розробили нову послугу для клієнтів — оформлення ощадного сертифіката на пред"явника. По суті це депозит із наданням вкладнику цінного папера у вигляді ощадного сертифіката. Дохід по них видають у кінці терміну дії цінного папера. Головна перевага сертифікатів: вони приносять дохід більший за звичайний банківський вклад.

— Ощадні сертифікати на пред"явника мають кілька переваг, — розповідає Вікторія Вороновська, 24 роки, головний економіст відділу депозитних і розрахунково-касових операцій "Укргазбанку". — Наприклад, їх можна подарувати молодятам на весілля. Або ж продати на вторинному ринку, взяти кредит під їхню заставу. При цьому не доведеться погашати сертифікат, а отже, й втрачати дохід. До речі, доходи за таким цінним папером не оподатковуються.

Ощадні сертифікати видають усі відділення "Укргазбанку". Для їх оформлення клієнт подає паспорт, ідентифікаційний номер. Цінний папір отримує за договором і актом прийому-передачі ощадного сертифіката. У кінці терміну дії цінні папери погашають. Клієнт отримує назад власні кошти та дохід за ними.

— Сертифікат добре захищений, — продовжує Вороновська. — Тут є водяні знаки, голограми, смуга, що світиться під ультрафіолетом. Усього — до 24 елементи захисту.

На ощадний сертифікат на пред"явника строком дії 12–14 місяців нараховують до 18,5% річних у національній валюті.

Нині в Україні працюють понад 340 відділень банку. Знайти найближче клієнту допоможуть консультанти безплатної цілодобової телефонної лінії банку: 8 800 309 00 00.

Зараз ви читаєте новину «Ощадні сертифікати дарують молодятам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі