четвер, 26 липня 2007 19:16

Ольга Балабух розмальовує пляшки та фужери на весілля

Автор: фото: Юрій МУРАХОВСЬКИЙ
  Вінничанка Ольга Балабух розмальовує сердечками пляшку на весілля. Щомісяця вона має шість–вісім замовлень
Вінничанка Ольга Балабух розмальовує сердечками пляшку на весілля. Щомісяця вона має шість–вісім замовлень

Вінничанка Ольга Балабух, 20 років, розмальовує пляшки та фужери й пише на них привітання. Дівчина закінчила художню школу.

— Мій батько в якомусь журналі вичитав, що за кордоном малюють на пляшках і потім дарують напої в ексклюзивній тарі, — розповідає Ольга.

Дівчина спробувала намалювати перший малюнок гуашшю на пляшці з-під горілки, покрила його лаком. Це було перемальоване їхнє сімейне фото.

Ця пляшка стала раритетом у їхньому домі. На будь-яке сімейне свято напої переливалися саме у неї. Але картинка стала затиратися. Дядько, теж художник,  порекомендував племінниці фарбу "Аквалінз" для малювання на кахлі та склі.

— Малювати на склі тяжче, ніж на папері, — зізнається Оля. — Особливо "Аквалінзом" — ця фарба швидко сохне, потрібно робити дуже точні лінії.

Коли навчилася швидко малювати, художниця дала оголошення в газету "RIA".

— Прийшла мама шестирічної дівчинки і попросила розмалювати пляшку від дитячого шампанського й написати привітання, — розповідає Балабух. — Намалювала ведмедика, жирафа з кульками, ляльку Барбі. За замовлення мені заплатили 25 гривень.

Фарбу "Аквалінз" Ользі привозить із Москви тітка по 150 грн за 200-грамову пляшечку. Художниця купує шість кольорів фарби. Пензлики бере у вінницькому супермаркеті "Магік" на Барському шосе по 9 грн за набір із дев"яти штук. У художніх магазинах один пензлик коштує від 5 грн.

Пляшку Оля мочить у теплій воді і знімає етикетки. Поверхню протирає спиртом, щоб фарба краще трималася.

— Часто замовляють розмалювати пляшки з фужерами на весілля, — розповідає дівчина. — Замовники підбирають малюнок. Як правило, це голуби чи лебеді.

Обрати малюнок можна з каталогу художниці або принести свій. Невеличкий, 3–4 см, коштує 10 грн. Розмалювати всю поверхню пляшки обійдеться клієнтові від 30 до 100 грн. Малюнок із написом — 150 грн.

— Одного разу я розмальовувала білий чайний сервіз, — каже Оля. — Молодий чоловік замовляв подарунок для свого начальника. На кожній чашці малювала заступників у комічній формі. За це замовлення заплатили 500 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Балабух розмальовує пляшки та фужери на весілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі