Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2007 17:17

Олександр Заєць пошиє труси з портретом тещі

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  Майстерню з пошиття чоловічої білизни Олександр Заєць улаштував у двох кімнатах батьківського приватного будинку в мікрорайоні Тяжилів у Вінниці
Майстерню з пошиття чоловічої білизни Олександр Заєць улаштував у двох кімнатах батьківського приватного будинку в мікрорайоні Тяжилів у Вінниці

Кравець із Вінниці Олександр Заєць, 23 роки, шиє чоловічі плавки. Починав просто: купив фірмові, розпоров і зробив із них викрійку. Роботу оцінили друзі.

— Один саме збирався на море. У мене вдома ми дивилися телепередачу про моду. Там на подіумі манекенник дефілював у прикольних двоколірних трусах. Приятель розмріявся: "От би й мені в таких на пляжі блатонути". А я йому — нема проблем! — сміється кравець. — Спереду дав червону поліровану віскозу, задню частину пошив із тканини з тигровим малюнком.

За місяць одружувався старший брат Вадим. Сашко вирішив зробити йому сюрприз: пошив труси — як мордочка жовтого мишеняти:

— Усе на місці — очі, вуха, ніс. Вуса зробив з новорічного дощику.

Кілька трусів роздарував друзям. Після того почалися замовлення. Стриптизер Тарантіно з нічного клубу захотів подвійні плавки зі штучної шкіри.

Постачальника тканини знайшов в Туреччині

— Він, танцюючи, мав швидким рухом скидати їх. А під сподом — ще одні вузенькі. Два тижні я промучився, зробив, щоб вони застібалися на кнопки, — веде далі. — Робота була одна з найважчих. Узяв з нього 350 гривень.

Тепер Заєць збирається відкрити власне ательє з пошиття чоловічої білизни. Уперше сів за мамину машинку "Чайка" у 14 років. Згодом вивчився на кравця в ПТУ. Переконаний, що справу знає. На обладнання треба витратити 25 тис. грн, порахував він. Уже купив фірмову швейну машину на верстаку за 3,5 тис. Майстерню влаштував у двох кімнатах батьківського приватного будинку в мікрорайоні Тяжилів. Зробив там ремонт.

— Я вже почав розробляти лінію щоденної чоловічої білизни. Учуся на індивідуальних замовленнях, — сідає за машинку-оверлок, щоб обметати краї. — На пошиття однієї пари плавок із викроєного матеріалу йде 15 хвилин.

— Фірмові труси-плавки в магазинах коштують від 40 гривень, — рахує Саша. — А мої з натурального матеріалу — від 15 до 20. Білизну носять і взимку, і влітку, так що мій крам матиме успіх.

Він постачальника тканини знайшов в Туреччині, замовлятиме звідти через Інтернет. Там трикотажне полотно продають на кілограми — від $5. Поки що на спідній чоловічій білизні за місяць заробляє 800 грн. Ще шиє верхній одяг.

Одного разу Сашкові замовили труси з портретом. Після розлучення чоловік забажав нашити на них фотографію тещі.

— По фасону — звичайні "сімейні" труси, які при Союзі носили. Я відправив того чоловіка в майстерню, де на тканину переносять зображення з фотографій, — розказує кравець. — Потім пришив її до спіднього.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Заєць пошиє труси з портретом тещі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути