Ексклюзиви
пʼятниця, 09 січня 2009 16:28

Олександр Савочка перечекає кризу в Єгипті

Столичний підприємець Олександр Савочка, 39 років, минулого місяця закрив свою крамницю будматеріалів. Продавав двері, вікна, ламінат, плитку, сантехніку та фарби. Раніше  "точка" в районі Московської пл. щомісяця давала виручку приблизно 1 млн грн.

— Відколи криза почалася і подорожчав долар, магазин торгує зі збитком, — розповідає. — Товар купувався в кредит. Серед постачальників — й іноземні фірми. Раніше кредит було вигідніше  брати в доларах. Розрахунок із постачальниками — у кінці місяця. Ми жили з торгової накрутки.

На початку осені товар закуповували за курсом 5 грн за $1. До кінця року курс зріс майже  вдвічі. А ціни в крамниці встановлено в гривні.

— Викручувалися за рахунок давніх запасів. Із них же й зарплатню та оренду платили, — продовжує підприємець. — На початку листопада ми взяли товару на 200 тисяч доларів. Більшість продукції розійшлася. Ціни виставляли з розрахунку шість гривень за бакс. А як настав час розраховуватися з постачальниками — він уже був по вісім із хвостом. Ми залишилися без прибутку.

Савочка перестав закуповувати товар. Відправив продавців у відпустки за власний рахунок, а магазин закрив. Сам же разом із дружиною та сином поїхав на час кризи до Єгипту. Кожен місяць на курорті їм обійдеться в $2 тис. Навесні Олександр планує знову відкрити крамницю.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Савочка перечекає кризу в Єгипті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути