неділя, 25 лютого 2007 14:56

Олегові Селюкову переїзд обійшовся у 285 гривень

28-річний киянин Олег Селюков узявся зробити ремонт у своїй однокімнатній квартирі на Дарниці. Родичі з Позняків запросили пожити деякий час у них. Виділили кімнату. Олег почав шукати вантажівку, щоб перевезти меблі та речі. Зателефонував до кількох компаній.

У фірмі "Рапід-авто" запропонували вантажний мікроавтобус. Оплата послуг — через банк, бо безготівкова. Вісім годин — 320 грн. Таке авто Олега не влаштовувало. Адже письмовий стіл і шафу-пенал довелося б розбирати.

Крім автомобіля перевізники часто пропонують найняти ще й вантажників. Професійні носії швидко повантажать пакунки, обережно винесуть меблі. Їхню роботу, зокрема розбирання і складання меблів, теж оплачують погодинно.

У компанії "1000 послуг" роботу чотирьох вантажників за годину оцінюють у 120 грн. Автомобіль на три години коштує 400 грн.

— Якщо доведеться сходами піднімати меблі вище п"ятого поверху, за кожен наступний поверх треба доплачувати по 20 гривень, — каже виконроб Олексій Воронченко, 24 роки.

— За великогабаритні речі вагою понад сто кілограмів тариф вищий, навіть якщо в будинку є вантажний ліфт, — розказує менеджер компанії "Меблевоз" Олексій Кондратенко, 20 років. — Спуск або підйом ліфтом коштуватиме 50 гривень стільки ж, як і підйом на один поверх сходами.

Мінімальна тривалість замовлення машини — дві години

У фірмі "КАС" послуги дешевші. Залежно від ваги беруть 5–10 грн за поверх. Вагу меблів визначають самі вантажники.

Підготуватися й замовити вантажівку краще за кілька днів до переїзду. Шафи треба звільнити, речі спакувати в поліетиленові мішки чи коробки. У фірмі "Спайдер" попереджають, що, вибираючи час переїзду, слід урахувати можливі затори. Адже перевезення оплачують погодинно.

У компанії "Меблевоз" замовлення приймають за три-чотири дні до переїзду. Однак можна замовити і за два дні, якщо будуть вільні машини.

— Іноді тягнуть до останнього, — розповідає приватний перевізник Дмитро Бабій, 43 роки. — Телефонують увечері й замовляють перевезення меблів уже наступного дня. Термінове замовлення на 30–40 відсотків дорожче, ніж за звичайним тарифом.

Усі компанії стягують плату за подачу автомобіля. У більшості перевізників мінімальна тривалість замовлення машини — дві години. Та можна впоратися швидше.

Олег Селюков знайшов собі приватного перевізника з невеликою вантажівкою "газель". За подачу заплатив 45 грн. Погодинна оплата — 40 грн. Усього витратив 285 грн. Вантажників не наймав — допоміг брат дружини. Разом упоралися за 6 годин. Найважче було з канапою —  велика й не розбирається. Ледве проштовхнули в двері, а в ліфт вона не влізла. Піднімали на шостий поверх сходами. Із цим і професійні вантажники не швидко впоралися б.


Скільки коштує перевезення


 Фірма-перевізник  Подача авто,
грн
 Година оренди автомобіля,
грн
 Година роботи вантажника,
грн
 Підйом важких речей на один поверх, грн
 "Престиж"  45  45  25  10
 "Спайдер"  45  45  30  За домовленістю
 "КАС"  50  50  30  10-15
 "Бабій"  55  55  30  За домовленістю
 "Меблевоз"  60  60  30  50
 "1000 послуг"    400*  30  20**
 "Рапід-авто"    320***  -  -

*Чотири години роботи автомобіля разом з подачею

**За кожен поверх вище п"ятого

***Робота автомобіля разом з подачею впродовж восьми годин

Зараз ви читаєте новину «Олегові Селюкову переїзд обійшовся у 285 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі