вівторок, 17 червня 2008 15:13

Оксана Новікова на нарощуванні нігтів заробляє 1000 гривень

Автор: фото: Наталя КАУЗАК
  Майстриня черкащанка Анна Бірюкова вдома нарощує гелеві нігті клієнтці Наталі. Такий манікюр роблять майже три години
Майстриня черкащанка Анна Бірюкова вдома нарощує гелеві нігті клієнтці Наталі. Такий манікюр роблять майже три години

Черкащанка 26-річна Оксана Новікова працює перукарем у салоні краси. Двічі на тиждень займається невеликим власним бізнесом — удома робить клієнткам манікюр. Свою справу Оксана почала рік тому.

Жінка сідає за стіл у формі барної стійки, викладає з косметички лаки.

— Сьогодні на виїзді була. Запросили в будівельну фірму — там жіночий колектив. Трьом дівчатам нігті нарощувала. Заробила 330 гривень. Із них чистими маю приблизно 150.

Новікова каже, що у справу вклала 2,5 тис. грн. 500 коштував стіл, за яким зручно і майстрові, і клієнтові. Стільки ж пішло на ультрафіолетову лампу. 200 грн заплатила знайомій, яка навчила робити нарощування. За набір штучних пластинок-нігтів, які називаються "тіпси", заплатила 210 грн, за гель — 150. Оксана говорить, що є дорожчий матеріал, але користуватися таким невигідно. На поповнення матеріалів щомісяця витрачає майже 300 грн.

— За нарощування нігтів брала 100 гривень. Тепер прошу 130. Усе ж дорожчає. Але щоб не втратити замовниць, за розфарбовування братиму так само по 10–15 гривень, — Оксана витирає ганчіркою пил із робочого столу. — У мене є десь 15 клієнток — більше не потягну. Вони що два тижні підправляти нігті приходять. Кожна корекція — це 50 гривень у мою кишеню.

За місяць Оксана заробляє 1000 грн.

Майже 25 клієнтів має майстриня штучного манікюру 28-річна черкащанка Анна Бірюкова. Вдома працює півроку. Щодня запрошує не більше трьох жінок. Каже, що одне нарощування гелем забирає зо 3 год. Робота кропітка, тому треба давати очам відпочинок. І дихати весь день хімією важко.

Біля вікна стоїть робочий стіл. На підвіконні зо два десятки маленьких прозорих пляшечок із зернятками — зеленими піщинками, дрібнесенькими камінчиками. Це декор, пояснює Анна, для малюнків на нігтях.

— Я не купую дорогих лаків. Що дорогий, що дешевий — однаково тримається на нігтях. За пляшечку лаку плачу 3,5–4 гривні. За лист наклейок — 50 копійок. А щоб пофарбувати, прошу з клієнтів 10 гривень, — ділиться Бірюкова. — За нарощування беру 70. Виходить заробити на одній клієнтці приблизно 30 гривень.

Тоненьким пензликом Анна вимальовує червоні маки на нігті Марини Гончаренко, 26 років. Вона робить манікюр перед поїздкою в Карпати.

— Я вже рік зі штучним манікюром, — розповідає Марина. — Приходила до Ані, коли картоплю треба було садити в селі. Вона мені все спиляла. Город посадила і нігті знову наростила.

Зараз ви читаєте новину «Оксана Новікова на нарощуванні нігтів заробляє 1000 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі