понеділок, 06 серпня 2007 15:19

Офіціантка має 100 гривень чайових

Щоліта 19-річна Ганна Козловська влаштовується офіціанткою в ресторані у селищі Затока, що на березі Чорного моря. Живе за 5 км звідти, в Білгороді-Дністровському Одеської області.

— Я працюю в Затоці по два дні. Перший день з 8-ї ранку до 1-ї ночі, — розповідає офіціантка. — Наступного дня з 5-ї вечора. Закінчуємо так само — після опівночі. За два дні мені платять 200 гривень. 100 гривень, а то й більше, отримую чайовими. Після закінчення зміни на два дні повертаюся додому, в Білгород-Дністровський.

У кафе й ресторанах Затоки платять від виторгу: барменам — 7%, офіціантам — 5%. Інші працівники отримують менше.

— Зі мною працюють дві іноземки з Молдавії — Аня з Кишинева й Таня з Тирасполя, — жартує дівчина. — Одна миє в барі посуд, друга прибирає. Колись вони приїжджали на море відпочивати. Та й побачили, що тут добре платять, як за їхніми мірками. Тепер приїздять на цілий сезон.

Прибиральниця отримує 35 грн на день. За миття столового скла платять на 5 грн більше. Зарплату дівчата відкладають. Харчуються (двічі на день) і живуть за рахунок власника ресторану. Курортний сезон у Затоці починається у травні. Триває до середини вересня.

Зараз ви читаєте новину «Офіціантка має 100 гривень чайових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі