вівторок, 19 лютого 2008 17:03

Норкову шубу почистять за 4 тисячі гривень

Готуючись до весни, кияни здають до хімчистки демісезонні пальта й куртки. Там запевняють, що спеціальна чистка не шкодить одягу, на відміну від прання.

— Якщо улюблену річ хочете носити якнайдовше, її варто почистити раз на рік, — каже Олена, 30 років, із хімчистки на столичній вул. Голосіївській.

Цього року ціни підвищилися. Почистити коротке біле пальто коштує 85 грн. Торік платили 72 грн. У хімчистці на вул. Якуба Коласа пуховики чистять за 90–120 грн, залежно від довжини, а пальта — 75 грн.

Клінінг-студія на столичній вул. Тарасівській спеціалізується на дорогих речах. Чистка шовкової сукні нижче колін обійдеться у 800 грн, коротенької — 500. Піджак із вишивкою почистять за 250 грн, пальта — за 550 і дорожче. За коротеньку шубу з темного хутра візьмуть 1800 грн. Довгу норкову або з песця — 3–4 тис.

— Дешевий одяг чистити немає сенсу. Торік я здавала куртку на синтепоні, — розповідає киянка Людмила Майдух, 42 роки. — Заплатила за чистку 70 гривень, а на розпродажу купила її за 80.

Пальта й шуби зі штучного хутра жінка пере вдома, у пральній машинці. Каже, якщо виставити режим "ручного прання", то результат буде нічим не гірший.

Зараз ви читаєте новину «Норкову шубу почистять за 4 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі