пʼятниця, 03 лютого 2012 07:15

Неактивну кредитку треба закрити

44-річний Олександр Меленчук із Черкас отримав СМС-повідомлення, що за його платіжною карткою є борг 60 грн.

— Цією карткою я не користувався півроку. Бо наше підприємство спершу начисляло на цю картку зарплату. А потім перейшли на обслуговування в інший банк. Картка лежала без діла. Я пішов з'ясовувати. Виявилося, весь цей час банк нараховував плату за СМС-банкінг — повідомлення про зняття коштів із картки. Набігло 60 гривень. Довелося заплатити.

Cім'я черкасця Євгена, 28 років, мала в "Приватбанку" чотири картки.

— Три картки — жінчині. На одну отримувала стипендію. Як закінчила інститут, картку просто закинула. Потім народила дитину. Їй видали ще одну картку, на яку нараховували допомогу по догляду за дитиною. Пішла на тимчасову роботу — їй відкрили ще одну. Всі картки просто валялися. На них нараховували плату за послуги. І в мене одна картка лежала. Я пішов у банк, і закрив усі карточки.

У черкаській філії "Райффайзен банку Аваль" підтверджують: незалежно від того, користується клієнт карткою чи ні, фінустанова нараховує комісію за обслуговування, СМС-банкінг тощо та відсотки на суму боргу. Якщо довго прострочувати виплати, призначать ще й штраф. Тому щомісяця в будь-якому відділенні банку, що видав картку, варто брати виписку за рахунком. Якщо картка не потрібна, рахунок краще закрити. Досить написати заяву, подавши паспорт. Нарахування відсотків та комісій припинять.

Зараз ви читаєте новину «Неактивну кредитку треба закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі