вівторок, 17 вересня 2019 06:40

Не всім вистачало ліжок

Львів'яни 36-річний Денис і 32-річна Андріана Колоденські перевели 4-річну доньку Аліну з державного садка в приватний. Щомісяця платитимуть 8 тис. грн.

— Торік довго думали, куди влаштувати дитину — в приватний чи державний садок. Схилялися до першого варіанта. Але знайома розповіла багато жахливого про такі заклади. В неї мама там працювала. Мовляв, працівники офіційно не влаштовані, медогляду не проходять, продукти для дітей купують дешеві. Коли прийшло повідомлення про зарахування доньки в державний садок, вирішили спробувати, — розповідає Денис. — Дуже про це пошкодували. Дитині одразу там не сподобалося. Мені теж. Коли не прийдеш, постійно пахло тушкованою капустою. Напевно, витяжки на кухні погано працювали. У групі — майже 40 дітей. У спальні не всім вистачало ліжок. Дружина була шокована, коли без попередження прийшла по малу. Діти спали на приставлених один до одного стільцях. Щодня когось забирали з травмою. У виховательки була відмазка: "Їх багато, я — одна". Батьківський комітет постійно збирав на щось гроші. Аліна за рік лише 25 разів відвідала садок. Довелося бабусям її няньчити, бо чергу в приватний заклад ми пропустили. Цього року малу зарахували. У групі — до 10 дітей. Вихователі з ними індивідуально займаються, до кожного характеру прилаштовуються. Психолог, медсестра — завжди на місці. У щомісячну плату входять танці й уроки англійської мови.

Зараз ви читаєте новину «Не всім вистачало ліжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі