середа, 04 березня 2009 18:19

Наталя й Олександр Кузі декретну відпустку оформили на чоловіка

"Із нашою донькою сидить у декреті чоловік, а не я", — каже вінничанка Наталія Кузь, 32 роки. Вона працює касиром банку. В обласному центрі працівникам банків у середньому платять 2,5 тис. грн. Чоловік, 33-річний Олександр, працював водієм у фірмі. Заробляв менше.

— Тому з 2007-го й глядить дитину. Він і по магазинах ходить, бо я не встигаю.

Наталя отримує зарплату на банківську платіжну картку. Для чоловіка оформила додаткову:

— Це як спільний гаманець. Тільки електронний. Моя зарплата "падає" на рахунок у банку. Із нього за допомогою своїх карток можемо знімати гроші і я, і Саша. Якби додаткової картки не було, доводилося щоразу видавати чоловікові якусь суму — 100 чи 200 гривень. А ви ж бачите, що тепер із доларом. Ціни скачуть. Піде він із тією соткою накупити памперсів, дитячих сумішей чи харчів на базарі. Раптом сотки не вистачить? Зі своєї картки, як із заначки, він може взяти більше. А в супермаркетах готівка взагалі непотрібна. На касі розраховуються платіжками. Ясне діло, своєю карткою Саша може заплатити не тільки за пляшку мінеральної води, а й за серйознішу пляшку... — розмірковує жінка. — Але ми довіряємо одне одному, тому й гроші у нас спільні.

З додаткової картки можна зняти не більш як 100 гривень на день

Оформити додаткову картку можна будь-кому старше 18 років, не обов"язково родичу. Її пропонують для всіх приватних карткових рахунків — зарплатних або пенсійних. До банку мають прийти власник рахунку та довірена особа з паспортами й ідентифікаційними кодами. Власник пише заяву на виготовлення картки. Забрати її можна через 5–14 робочих днів.

— Власник рахунку, наприклад Наталія, може встановити обмеження в користуванні карткою: на кількість операцій або на суму, — коментує експерт "ОТР банку" Андрій Дубровін, 41 рік. — Наприклад, встановити, що з додаткової картки можна зняти не більш як 100 гривень на день. Таке стане в пригоді батькам студента. Щоб дитина за вечір не проциндрила все. Можна зробити обмеження на місяць. Додатковою карткою, як і основною, можна розраховуватися за кордоном — купувати товари, знімати готівку.

Найдешевші картки "Віза Електрон" або "Мастеркард Стандарт". Банки беруть за їхнє обслуговування від 5 до 50 грн на рік.

Зараз ви читаєте новину «Наталя й Олександр Кузі декретну відпустку оформили на чоловіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі