вівторок, 27 січня 2009 16:55

Нардеп просить урізати його зарплату на чверть

В умовах фінансової кризи українські урядовці змушені економити бюджетні кошти. — Працівникам Кабміну зарплату зменшили вдвічі, — повідомив перший віце-прем"єр-міністр Олександр Турчинов, 44 роки.

За даними сайту korrespondent.net, зарплата міністрів становить 15–18,5 тис. грн на місяць.

У листопаді 2008-го президент Віктор Ющенко підписав указ про скорочення свого апарату. Скасував посади 19 радників і голови секретаріату. Тепер вони працюють на громадських засадах, безплатно. Також скоротили 45 працівників секретаріату президента.

Кабмін у січні звільнив 39 радників. Їхня зарплата, з урахуванням надбавок, становила приблизно 10 тис. грн. Урізання окладів міністрів і скорочення радників дозволить економити 561 тис. грн на місяць.

В апаратах Ради нацбезпеки та оборони і Державного управління справами скоротили 83 працівники.

— У 2008-му інфляція з"їла чверть доходів пересічного українця, — міркує нардеп, лідер партії "Єдиний Центр" Ігор Кріль, 47 років. — Відповідальність за це несуть уряд і парламент, який більше часу присвячував блокуванню трибуни, а не боротьбі з кризою. Тому наша партія пропонує скоротити зарплати народних депутатів на 25 процентів. Це вже зробили в Латвії та Ісландії. Більшість наших депутатів не живуть на саму зарплату, мають інші доходи. А в умовах, коли багато українців опинилися в скруті, цей вчинок стане свідченням того, що ми дбаємо про подолання кризи.

Поки що зарплата нардепів складає 16–18 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп просить урізати його зарплату на чверть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі