вівторок, 07 грудня 2010 03:15

Найдорожчій альбом для фото продають за 6500 гривень

Автор: фото: Андрій Шматов
  Італійський фотоальбом ”Фрагмент фрески Сикстинської капели” ручної роботи
Італійський фотоальбом ”Фрагмент фрески Сикстинської капели” ручної роботи

— А для чого ця валіза? — запитує продавців чоловік років 40. Дивиться на коричневий, обтягнутий шкірою ящик із ручкою з написом латиницею "Інобелі". Валізу показують у виставковому центрі "Київекспоплаза" під час виставки ювелірних виробів.

— Це така упаковка до фотоальбому, — відповідає продавець Оксана Лозова, 35 років. Відкриває, обтягнуту телячою шкірою, дерев'яну валізу й витягає звідти фоліант 35х45 см, на 100 аркушів.

— Такі роблять в Італії вручну. Зветься він "Фрагмент фрески Сикстинської капели", бо на обкладинці та першому форзаці використані елементи цієї роботи Мікеланжело. Усі альбоми ніби й однакові, але через ручну роботу деякі дрібниці їх відрізняють. Наприклад, обрамлення, відтінки кольорів або деталі основного малюнка.

До валізи прикріплена спеціальна тканина, яка оберігає обкладинку фоліанта від випадкових подряпин.

— Альбом важить близько 4 кілограмів. Якщо вставити туди ще 400 фото, точно важитиме більш як 7 кіло. Завдяки валізі книжку з фото легко носити.

Вартість альбому на виставці — 6,5 тис. грн.

— Додається набір самоклейних куточків, якими кріплять фото. Це дозволяє не обмежуватися якимось конкретним форматом. Між сторінками — вкладки з пергаменту для кращого збереження фото.

Альбоми зі шкіряною обкладинкою переважно купують на подарунок, каже продавець.

Зараз ви читаєте новину «Найдорожчій альбом для фото продають за 6500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі