пʼятниця, 14 січня 2011 03:30

На квартиру в центрі завжди буде попит

38-річний Анатолій з Умані на Черкащині в листопаді повернувся з-за кордону. За два роки заробив $20 тис. Працював на свердловинах у Росії.

— Стрьомно тримати гроші в доларах, — каже. — "Зелений" одне время був 10, потім упав до 8 гривень.

Анатолій купив будинок у центрі Умані.

— Хароша хата. Дві кімнати, кухня як стадіон, всі удобства є, дворик, крихітний садок, гараж. Хазяї продавали від безвиході. До кризи такий до 40 "штук" доларів стоїв.

Уманець запросив приятеля з агенції нерухомості подивитися помешкання.

— Він мені сказав, що в таку нерухомість гроші вкладати можна. За цю ж ціну я її продам будь-якої миті, — каже Анатолій. — На будинок у центрі завжди буде попит. Це ж не квартира в поганому районі чи на околиці. Там можна вкласти гроші, а потім не продаси.

Будинок здає пожильцям за 1200 грн на місяць.

— Нерухомість — вигідне вкладення, — вважає директор столичної рієлторської компанії "Золоті ворота" Олексій Холмицький, 30 років. — Ті кошти, які люди несуть у банк на депозити, можна вкласти в нерухомість. І мати ті самі прибутки. Приміром, на оренді квартири.

Раніше придбане житло могло принести власнику від 30 до 70% прибутку на рік. Через кризу ціни впали. Але щойно поновлять кредитування, нерухомість знову подорожчає.

— Упала в ціні хіба елітна нерухомість, — додає Холмицький. — А попит на однокімнатні квартири не зменшується. Таку можна і швидко купити, і швидко продати.

Зараз ви читаєте новину «На квартиру в центрі завжди буде попит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі