понеділок, 08 листопада 2010 21:25

На київських базарах не купують м'ясо

 

Торговці ринку Урожай у Вінниці знизили ціни на м'ясо.

— У вересні ми святкували ювілей чоловіка. Я брала м'ясо на відбивні по 65 гривень кіло. А це вийшла на базар, ціна вже впала. За 40 гривень можна виторгувати філе, — розповідає вінничанка Валентина Загородня, 42 роки.

Дешевше — увечері 3 листопада на столичному Житньому ринку. Це майже в центрі. Продавці спершу називають високу вартість, але одразу скидають на вимогу покупця. Юрій Хоменко, 26 років, торгує яловичиною. З батьком возять м'ясо із села Іванків Бориспільського району на Київщині.

— Залишилося тільки два куски. Я вам продам за 40, — говорить Юрій. — Ціни тижнів два тому впали на десятку. Покупців мало.

Свинину із кісткою на Житньому віддають за 36–38 грн/кг. Деміївський ринок, що на Московській пл., вважають доступним. Проте вартість м'яса вища — по 50 грн/кг наприкінці дня. В сусідніх супермаркетах яловиче стегно по 56,6 грн/кг, філе — на 8 грн дорожче. Свинина — до 61,9 грн/кг. Покупці здебільшого беруть готові ковбаси.

Досі ціни зростали, бо селяни не здавали свиней, кажуть м'ясники. М'яса було обмаль. Зате в жовтні дозволили ввозити його з Польщі. Це й позначилося на вартості.


Свинина подорожчає вдвічі після Нового року


— Дешеве закордонне м'ясо завозять до нас вже років із 15. Але воно не потрапляє на прилавки, — розповідає 44-річний Сергій Наливка, директор консалтингової компанії "ААА". — Йде тільки на підприємства, на ковбаси. На ринках продають тільки наше м'ясо. Просто під кінець осені населення починає масово різати худобу. М'яса вдосталь. А покупців мало. Тому ціна трохи впала. Вона може ще знизитися. Уряд сподівався збити вартість на м'ясо, увівши заборону імпортувати зерно. А воно не подешевшало. Найбільший ріст цін буде після новорічних свят. Свинина подорожчає вдвічі, може бути по 80 гривень кіло.

Зараз ви читаєте новину «На київських базарах не купують м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі