вівторок, 28 серпня 2007 15:24

М"які іграшки вигідно купувати у Конотопі

Автор: фото: Ігор ПЕТРЕНКО
  Великі пухнасті іграшки на станції Конотоп продають по 120 гривень. Їх завозять з Білорусі
Великі пухнасті іграшки на станції Конотоп продають по 120 гривень. Їх завозять з Білорусі

Потяги, що прибувають на станцію Конотоп Сумської області, миттєво обступають продавці м"яких іграшок. "Чебурашки, білки, зайці, шреки!" — зазивають пасажирів.

Стоянка триває 20–30 хв. Міжнародні потяги проходять там прикордонний і митний контроль. Продавці мають досить часу.

— Эти торговцы просто вымогатели! – бурчить росіянка Вероніка Сергеєва, 63 роки. — Весь перрон завалили мягкими игрушками.

Жінка щороку приїздить до України на відпочинок. Її потяг проходить також через білоруську станцію Жлобино. М"якими іграшками докучають і там, розповідає Сергеєва. Там працює підприємство з виробництва штучної вовни та іграшок. Звідти їх завозять і до України. У Конотопі пухнаста білочка, трохи більша за справжню, коштує 25 грн. Чебурашки — від 18 до 22 грн. Шрек — персонаж із мультфільму завбільшки з кота — 18 грн. Його почали продавати нещодавно, як і персонажів мультиків про Тома і Джеррі. Є й незвичайні іграшки, приміром, блакитний лис, великі інопланетні монстри.

— Сім років їжджу в Росію на заробітки, то вже купив звірят і доньці, й тещі, — посміхається буковинець Сергій Тимчишин, 43 роки.

Він купує тигра завбільшки з вівчарку. Платить 120 грн. Стільки ж коштують інші великі іграшки. У Києві за такі правлять 185 грн, запевняє чоловік. Невеликі — Шрек, кіт Матроскін, Міккі Маус — удвічі дешевші.

Зараз ви читаєте новину «М"які іграшки вигідно купувати у Конотопі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі