четвер, 17 грудня 2009 19:37

Молоко не прийматимуть після 2015 року

В Україні 80% молока здають приватники, каже голова Міжнародної благодійної фундації "Хайфер" Віктор Терес, 42 роки. Через те воно має низьку якість.

— У Європі цей продукт приймають тільки від спеціалізованих ферм. Тому європейський ринок для українського молока закритий. Поки що наші селяни можуть бути спокійними. Місцеві молокозаводи відчувають брак сировини, тому прийматимуть їхнє молоко. І виробництво нарощуватимуть.

Майбутнє — за молочними кооперативами. На рівні області спеціальні комісії виділяють кооперативам допомогу. Таке передбачене двома постановами Кабміну. Перша — від 19 вересня 2007-го "Про державну цільову програму розвитку села на період до 2015 року". Друга від 3 червня 2009-го "Про затвердження Державної цільової економічної програми підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2015 року".

Але селяни мають довести, що в них варто вкладати кошти. Тоді  облдержадміністрація надасть допомогу. Доведеться будувати спеціалізовані молочні ферми.

У Європі державна підтримка молочників є нормою. Але зараз там криза. Закупівельні ціни впали. Тому в багатьох країнах молоко виливали на поля та в річки, аби не продавати за зниженою ціною.

Після 2015-го в Україні мають припинити приймати молоко від населення.

Зараз ви читаєте новину «Молоко не прийматимуть після 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі