четвер, 26 квітня 2007 19:04

Моделісти продають мініатюрні танки й залізниці

Киянин Валерій Апухтін, 42 роки, виготовляє зменшені копії бойових танків.

— Спочатку вивчаю історичну епоху, наприклад, Другу світову, — розповідає аматор. — Набір деталей для складання бойової техніки купую в магазині. Збираю, потім за старою фотокарткою роблю точну копію машини. Якщо потрібної моделі нема, виготовляю її сам з дерева, пластмаси та паперу.

Найчастіше Валерій складає танки. Розміром вони — як чотири сірникові коробки. Набір деталей коштує близько $20. Купує і спеціальну фарбу. Модель можна зробити радіокерованою. Така "начинка" коштує $25–30. До неї треба елементи живлення. Разом набігає $80-100. Можна встановити додаткові деталі. Коштують вони від $1 до $100.

На виготовлення моделі танка Валерієві треба два тижні. Працює вдома на кухні. Продає моделі колекціонерам по $300–500. Дуже часто купують іноземці.

— У мене є знайомі-моделісти, які спеціалізуються на мініатюрних залізницях, — каже Валерій. — По два роки працюють над однією. Потім продають німцям по 300 доларів. Стільки ж коштує заводська іграшка Тепер пішла мода на літаки та кораблі. Продають їх, як і моделі танків, по 300 доларів.

Зараз ви читаєте новину «Моделісти продають мініатюрні танки й залізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі