четвер, 22 квітня 2021 00:11

Мода на торти змінюється

Автор: ФОТО НАДАЛА ОЛЕНА БОЙКО
  Торти у вигляді вазонів з квітами випікає вінничанка Олена Бойко. Один коштує від 300 гривень
Торти у вигляді вазонів з квітами випікає вінничанка Олена Бойко. Один коштує від 300 гривень

— Спочатку пекла торти для своєї сім'ї. Коли вже гарно виходило, почала брати замовлення, — розповідає він­ничанка 27-річна Олена Бойко. Розпочала власну справу в декреті три роки тому.

— У березні часто замовляли торти у вигляді вазона з квіткою. Дарували їх на жіноче свято. Коштували такі 300–350 гривень, залежно від ваги. Також популярні у вигляді банок з ікрою, кореня дерева, різнокольорових кубиків, де кожен шматок різного смаку. Багато замовлень на героїв мультфільмів, комп'ютерних ігор, фільмів. Мода на торти поступово змінюється. Знову повертається мастика. Мусові вироби відходять на задній план. Також змінився розмір тортів. Раніше популярною була випічка від 2 кілограмів, зараз замовляють маленькі.

Попит на кондитерські вироби під час карантину впав на третину. Стараюся пристосовуватися. Печу торти десь по 850 грамів, якраз на сім'ю. Бо великих застіль тепер не збирають. Продаю випічку тільки через інтернет. Ще велику роль грає "сарафанне радіо": хтось у когось на святі спробував мій торт і захотів собі такий же замовити.

Зараз ви читаєте новину «Мода на торти змінюється». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі