вівторок, 30 грудня 2008 18:04

Марії Вайнагій пенсію дали після дзвінка в редакцію

Пенсіонерам села Драгово Хустського району на Закарпатті другий місяць затримують виплати. Щоразу на тиждень або й більше.

— Мали дати у п"ятницю, 19 грудня, а й 26-го числа не було, — розповідає телефоном жителька села Марія Вайнагій, 76 років. — На пошті щораз кажуть: нема грошей. Може, наступного тижня. Живемо з дідом на одну пенсію. Йому теж не дають.

Жінка просила допомогти грошима онуків. Вони на заробітках в Чехії.

— З Києва гроші перечислили вчасно, усім пенсіонерам мали видати гроші до 20 числа, — запевняє "ГПУ" Марія Федько, 52 роки з Хустського райвідділу Пенсійного фонду. — Уже й бюджетникам усім заплатили.

Виплати пенсій затримують у восьми областях України. Хоч міністр праці та соцполітики Людмила Денисова, 48 років, запевнила, що кожен пенсіонер до Нового року отримає графік виплати пенсії, і затримок не буде.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" пенсія повинна виплачуватися щомісяця не пізніше 25 числа місяця, за який виплачують гроші. Пенсіонерам, які одержують пенсії на пошті, виплати можуть робити пізніше на два дні. Про затримку пенсій варто повідомити у контакт-центр Пенсійного фонду України. 8-800-503-7-530. Дзвінки з усієї України безплатні.

Марії Вайнагій гроші видали наступного дня, після дзвінка до редакції "ГПУ".

Зараз ви читаєте новину «Марії Вайнагій пенсію дали після дзвінка в редакцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі