вівторок, 24 квітня 2007 16:16

Максим Андрієнко копіює фільми

Максим Андрієнко, 20 років, зі столичних Теремків-2 продає диски із новими фільмами та музичними альбомами. Записує їх на свій комп"ютер із мережі, у яку об"єднані домашні комп"ютери мешканців кількох будинків.

— За фільм платять по 4 гривні, — розповідає Максим. — За диск із аудіозаписами беру 5–7 гривень, бо їх важче шукати. Замовляють переважно однокурсники та їхні знайомі. Друзям записую безплатно.

Півтора року тому хлопець підключився до мережі. Щомісяця платить 20 грн. Фільми та музику закачує із центрального сервера за 4–5 хв. Там постійно з"являються нові записи. Почалось із того, що однокурсник попросив переписати фільм, який ніде купити. Заплатив за базарними цінами. Тепер Максим заробляє на записах по 80–100 грн на місяць. На майбутнє хоче організувати власну мережу. Тоді зароблятиме більше.

— Наприклад, у нашій мережі 50 комп"ютерів, — рахує Максим. — За кожен щомісяця платять по 20 гривень. На оновлення бази фільмів адміністратор мережі витрачає до 100 гривень. Решта — його навар. За прокладку кабелю у квартиру бере 50 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Максим Андрієнко копіює фільми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі