середа, 04 липня 2007 19:20

Курортне житло здають за торішніми цінами

24-річна Ольга Олексюк з Ірпеня, міста-супутника столиці, три дні відпочивала на Чорному морі в Коктебелі. Однокімнатну квартиру знімала у хрущовці неподалік міського пляжу — по 150 грн за добу.

— Жила сама, але в квартирі можна жити компанією, платячи ті ж гроші, — каже Ольга.

Харчувалась у ресторанах та кафе. Найчастіше бувала у "Чайхані". Обід у ній обходився у 50–60 грн. З"їздила в Новий Світ. Ще покаталась 15 хв. на скутері за 150 грн.

— Їхала на три дні, бо на довше з роботи не відпускали.  Відпустки не дають. Так що відпочивала — день за тиждень, — сміється Ольга.

Разом із квитками на поїзд триденний відпочинок обійшовся в тисячу гривень.

22-річний киянин Тимур Саєнко зі своєю дівчиною Катериною однокімнатну квартиру знімав у Ялті. В кінці червня така коштувала 150 грн за добу. До моря 20 хв. пішки.

— У Ялту їздимо щороку. Ціни на житло такі ж, як і 2006-го. Хоча в центрі люксові однокімнатки з технікою і меблями здають по 100 доларів. Раніше такого не було. А наші знайомі поселилися подалі від моря — на горі в селі Василівка. Спускаються звідти маршруткою за гривню. Зате платять за хатку 50 гривень, — розповідає Тимур.

— Ціни на продукти такі ж, як і в Києві, — додає. Бо в місті багато супермаркетів. А овочі — дорожчі. Персики — по 20 грн/кг. Тимур з Катериною економили на квитках на платні пляжі. Вхід на них — від 5 грн.

— Ми навчились заходити безплатно, — розказує Тимур. — Видавали себе за місцевих. А вони там ходять без паспортів, щоб не вкрали. Мабуть, 100 гривень таким чином зекономили.

Десятиденний відпочинок з подругою в Ялті обійшовся Тимуру у 2,5 тис. грн.

На пляж заходили безплатно. Видавали себе за місцевих

Жителька Василькова Київської обл. Людмила Саломатіна, 44 роки, за 9 днів на базі відпочинку — колишньому піонертаборі біля Керчі — заплатила 1,6 тис. грн. Місце порадили знайомі. Від залізничного вокзалу двома маршрутками треба їхати 45 хв.

Відпочивала разом із сином. У щитових будинках — по два ліжка, тумбочка, стіл та холодильник. Туалет у дворі — один на всю базу. Вуличний душ вмикають тричі на тиждень. 10 хв. коштує 2 грн. За добу Людмила платила по 35 грн з особи — за себе та сина. Ціни на базі — до 65 грн.

— Ми обідали в їдальні бази відпочинку, — розповідає жінка. — Ціни, як для Криму, помірні. Наприклад, добрий биток коштував 5 гривень 50 копійок, а піца — 1,90. 

Хоча з 1 липня ціну на кожну страву підвищили на 1 гривню: почався сезон. На вечерю продукти купували в магазині. А з фруктами сутужно, бо базарів біля бази нема. По пляжу ходять продавці пахлави та пиріжків. Найдорожче продають шашлик — по 40 гривень за 100 грамів.

Киянка Ірина Казимірова, 40 років, теж відпочиває із сином, 16-річним Сергієм. У селі Рибачому неподалік Алушти зняли кімнату з двома пружинними ліжками. Платять по 25 грн на добу від особи. Стільки ж у Рибачому брали й торік.

— У сусідній кімнаті ліжка дерев"яні, і за них беруть по 35 гривень, — говорить Ірина. — Але всі вигоди так само у дворі. Харчі готуємо на спільній кухні, по кафе із сином не ходимо. Налягаємо на супи-"мівіну" та ковбасу. Купуємо черешню по 3–7 гривень за кіло. Іноді на пляжі беремо морозиво, пахлаву по 5 грн. А взагалі — економимо. Для нас головне — море.

На 10 днів відпочинку в Рибачому у нас піде 1250 гривень — по 625 гривень на кожного, — рахує Ірина Казимірова. — 500 гривень за житло, ще 500 — на харчування. 250 гривень — дорога туди й назад в плацкартному вагоні.

Дешевше не виходить, запевняє Казимірова.


Скільки коштує доба оренди житла на кримських курортах в липні, $


 місто  однокімнатна квартира  кімната
 Ялта  30  10
 Феодосія  20-25  3-10
 Євпаторія  25  5
 Форос  35  10
 Керч  20  7
 Судак  25-30  2-12
 Алушта  30  5-12
Зараз ви читаєте новину «Курортне житло здають за торішніми цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі