Фермер Олексій Бутенко, 47 років, із села Дягова Менського району на Чернігівщині обробляє близько 1000 га землі. Засіває переважно пшеницею та житом.
— Цього року приїхали до нас із фірми "Укршампіньйон", що в Каневі Черкаської області: хочемо купити соломи,— каже фермер. — Вони вирощують гриби. Для цього підходить лише солома з жита й озимої пшениці. І щоб була без бур"яну, цілими стеблами.
Для вирощування шампіньйонів фірмі треба 80 т соломи на добу. Раніше її закуповували на півдні. Однак там через спеку неврожай. По солому поїхали на Чернігівщину.
"Ми з одного гектара маємо 30 тонн соломи. Чого б не продати?" — міркував Бутенко. І уклав із покупцями з Канева договір про продаж 500 т по 110 грн.
На полі солому пакує трактор зі спеціальним пристроєм — пресує в рулони по 300 кг і зв"язує джутом. Усього спакували 1,67 тис. рулонів. Замовники з Канева забирають їх власними вантажівками.
Коментарі