понеділок, 28 липня 2008 15:11

Краще позичати гроші з кредитки

  *щомісячні проценти на залишок
*щомісячні проценти на залишок

Із липня банки підняли відсотки за споживчими кредитами в гривнях. У середньому на чотири–шість пунктів — до 25% річних. Клієнти "Райффайзен банк Авалю", "Універсал банку", "Правексбанку", "Приватбанку" отримали листи-попередження про зміну умов договорів. Позики на купівлю землі та авто в "Укрсоцбанку" подорожчали вдвічі — до 24%. Нині він припинив видавати гривневі кредити.

— Вважаю, що підвищені ставки за кредитами — це спекуляція з боку банків, — каже фінансовий директор компанії "Простобанк консалтинг" Олександр Сєдих, 24 роки. — Гроші в них є, бо нині банки приймають вклади за підвищеними відсотками. Неправдиві заяви, нібито ставки, які були на початку року, невигідні.

Банки також збільшили одноразову комісію. Приміром, "Сведбанк" раніше брав за оформлення 3%, а тепер — 6. У "Приватбанку" запровадили щомісячну комісію — 2% річних. У сумі кредит обійдеться в 36%.

Краще брати гроші з кредитних карток, вважає Олександр Сєдих. На позику нараховують 30% річних.

Зараз ви читаєте новину «Краще позичати гроші з кредитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі