понеділок, 11 серпня 2008 16:43

Консорціум "ЄДАПС" видав книгу про паспорт

 

Українські закордонні паспорти нового зразка з полікарбонатною сторінкою даних, які виготовляє консорціум "ЄДАПС", визнані ООН та ОБСЄ одними з найкращих і найзахищеніших документів у світі. У новому паспорті передбачено 25 ступенів захисту від підробки.

Зокрема дані про власника наносять методом лазерного гравірування і перфорації на полікарбонатну сторінку, вшиту в паспорт. Підробити таку сторінку без пошкодження неможливо. Але не кожен українець знайомий з усіма особливостями та перевагами українського закордонного паспорта.

"ЄДАПС" вирішив виправити цю ситуацію. За допомогою провідних експертів у галузі високих технологій створена унікальна книга "Паспорт України". У ній, окрім інформації про новий паспорт громадянина України, є історія всієї паспортної системи нашої країни починаючи з часів Київської Русі й до сьогодні. Описуються основні світові тенденції у сфері впровадження електронних документів, автоматизованих систем з обліку населення (демографічні регістри).

Як повідомили у прес-службі консорціуму, цю книгу видали накладом у 50 тис. екземплярів. Частина з них потрапить на книжкові торгові прилавки, частину безкоштовно розішлють в різні українські бібліотеки (громадські, шкільні та інші) в рамках благодійних програм консорціуму.

На початку серпня "ЄДАПС" безкоштовно розіслав 526 екземплярів книги в 263 бібліотеки України, по два екземпляри на заклад. Надалі консорціум планує розширити просвітницьку діяльність і розіслати книги в бібліотеки загальноосвітніх установ України, яких налічується понад 20 тис.

Консорціум "ЄДАПС", що виготовляє високозахищені ідентифікаційні документи й супутні електронні системи, відомий своїми благодійними проектами. Компанія проводить послідовну політику підтримки соціальної сфери, культурних цінностей України, спорту. Зокрема, торік "ЄДАПС" виступив ексклюзивним спонсором Міжнародного гуманітарного форуму, присвяченого вихованню дітей, який проводив благодійний Фонд "Україна 3000". Також за підтримки консорціуму та Фонду створено культурологічний інтернет-портал, на базі якого впроваджується автоматизований реєстр музейних цінностей України.

Консорціум "ЄДАПС" має унікальний і позитивний досвід реалізації складних державних програм зі впровадження автоматизованих систем та ідентифікаційних документів. Новий український закордонний паспорт, виготовлений "ЄДАПС", було визнано ООН та ОБСЄ одним із найкращих у світі. А водійські права, що випускає консорціум, здобули високу оцінку Європейського Союзу. У процесі реалізації державної програми зі впровадження українських закордонних паспортів "ЄДАПС" створив ефективну державну інформаційну систему реєстраційного обліку фізичних осіб та їхнього документування. А на початку серпня 2008-го консорціум підписав контракт із Центрвиборчкомом України на створення загальносистемного програмного забезпечення для автоматизованої системи "Державний реєстр виборців".

У квітні цього року британська компанія De Beers Diamond Jewellers і консорціум "ЄДАПС" підписали угоду про стратегічне партнерство щодо створення всесвітньої системи ідентифікації виробів ювелірної марки De Beers та випуску паспортів діамантів. Вони гарантуватимуть справжність ювелірних виробів, які продаватимуть у магазинах De Beers у всьому світі.

Також консорціум бере участь у міжнародних програмах зі створення державних автоматизованих систем. Наприклад, нині "ЄДАПС" реалізовує держпрограму зі створення автоматизованого демографічного реєстру в Кенії. У квітні 2008-го консорціум виграв урядовий тендер цієї країни у 25 компаній світу, які є системними інтеграторами в галузі високих технологій.

Консорціум "ЄДАПС" створений лідерами високих технологій в Україні і є єдиною групою в світі з повним циклом підприємств із виробництва і впровадження найбільш захищених ідентифікаційних документів і супутніх електронних систем.
Здійснивши понад 300 проектів, маючи найсучасніші та сертифіковані потужності, включаючи одне з найбільших виробництв платіжних карт VISA і MasterCard, "ЄДАПС" поєднує неперевершений досвід у захисті документів і товарів із використанням своїх унікальних технологій в області лазерів, полікарбонату, біометрики, деметалізованих голограм, електронних систем, контактних і безконтактних чипів.

Зараз ви читаєте новину «Консорціум "ЄДАПС" видав книгу про паспорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі