Ексклюзиви
понеділок, 14 січня 2008 19:15

Колядники заробили на церковні дзвони

Житель Івано-Франківська 9-річний Василь Cпасюк у Різдво наколядував 520 грн. Ходив до своїх друзів, рідні та знайомих.

— Я знаю кілька колядок — "Ой, радуйся, земле", "Нова радість стала", "У Віфлеємі новина", — каже Василь. Ще вмію гарно віншувати. Мої друзі ходять колядувати у всі хати підряд, у багатоповерхівки також. Увечері дивляться, в якому вікні світиться, туди й ідуть. А я так соромлюся.

— Найбільше, 250 гривень, дав хрещений батько, — хвалиться хлопець, — Він бізнесмен. Ще бабуся з дідом дали по 50. Інші — хто скільки.

Нині Василько думає, як витрачатиме гроші.

— Іграшок не купуватиму, — розмірковує він. — Хочу спортивний куточок із драбиною та канатом, гривень на 200–300. На решту мама купить одяг.

Цього року заробітки невеликі

Житель села Костилівка Рахівського району на Закарпатті Іван Даниш, 43 роки, колядував і щедрував із фольклорним ансамблем із місцевого клубу.

— Ми щороку їздимо в райцентр, — говорить Іван. — Заходимо до різних установ, міськради. Цього року нас запросили до Ужгорода, колядували обласним депутатам.

Поїдуть туди після Старого Нового року на огляд колядницьких і щедрівних груп. Склали сценарій. Іван ходить із колядою і в своєму селі також.

— Люди дають по 50–100 гривень, буває й більше, — розповідає Іван. — Цього року заробітки невеликі. А торік наколядували на дзвони для сільської церкви.

Виступають у народних строях. Вони вже старі, тому заробітки підуть на вбрання. Ансамбль наколядував 3 тис. грн. Частину грошей знову віддадуть на церкву.

Зараз ви читаєте новину «Колядники заробили на церковні дзвони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути