пʼятниця, 16 серпня 2019 06:01

Колектори не зможуть викупляти кредити боржників

Компаніям, які не є фінансовими установами та не мають відповідної ліцензії, заборонили викупляти кредити банківських боржників.

— Купівля кредитів — це фінансова операція. Дарницький районний суд Києва детально розписав у рішенні, що переуступка права вимоги за кредитним договором компаніям, які не мають відповідної ліцензії, є недійсною. Тобто колектори зобов'язані документально підтверджувати це. Інакше вони діють незаконно. Також треба надати докази оплати за викуп проблемних кредитів. Щоб не виявилося, що компанія виграла тендер, підписала якийсь акт, але нічого не сплатила, — розповідає адвокат 44-річний Ростислав Кравець. — Боржникам за валютними кредитами слід вимагати ліцензію на здійснення валютних операцій. Бо в більшості випадків такі позики передбачають повернення боргу валютою. Якщо в того, хто перекупив ваш кредит, немає відповідної ліцензії, можна не гасити позику.

Зараз ви читаєте новину «Колектори не зможуть викупляти кредити боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі