вівторок, 20 вересня 2016 05:30

Іграшку за дитячим малюнком пошиють за 350 гривень
2

Кияни Володимир Журавкін та Ірина Пігаль два роки тому відкрили майстерню з пошиття іграшок за малюнками дітей. Бізнес починали з тисячі гривень
Фото: фото надане Іриною Пігаль
Кіт, якого пошили за малюнком дитини. Ціна іграшки залежить від складності роботи

— За два роки пошили близько сотні іграшок за дитячими малюнками. Замовлення мали зі Швеції, Литви, Чехії, Сполучених Штатів Америки, Польщі, Норвегії. Часто такі відправляють у подарунок родичам за кордон, — говорить 31-річна Ірина Пігаль зі столиці.

Два роки тому разом із художником 33-річним Володимиром Журавкіним заснували майстерню з пошиття іграшок "Котопотам". Ціна виробів залежить від складності роботи. В середньому виріб коштує 300–350 грн.

— У магазинах продають надто правильні іграшки, бо їх створила доросла уява. Ми мали тисячу гривень. На ці гроші пошили іграшки за малюнками дітей із дитсадка. Створили сторінку у "Фейсбуку", виклали фотографії. Сайт вирішили не робити. Приймати замовлення зручніше в соцмережах. Бізнесом це важко назвати, бо довго окуповуватиметься. Поєднуємо "Котопотам" з основною роботою. Знімаємо кліпи, рекламні ролики, — каже Ірина. — Одним із перших замовлень була подушка з маминим портретом за малюнком 2-річної дівчинки. Іноді замовляють одразу набір із чотирьох-п'ятьох різних іграшок. Найстаршому авторові 27 років. У блокноті намалював грифона. Друзі вирішили замовити йому такого на день народження. Дорослі часто присилають свої малюнки, щоб перевірити, чи зможемо пошити.

— Спочатку пробували виготовляти самі. Але не все виходило. Довго шукали швачку. Вона мала вміти шити, вишивати, плести. Зокрема, з бісеру. Більшість працівниць хотіли переробити ескізи — аби персонажі стали правильні. Думали, так покращують іграшку. Ми ж наголошували — малюнків не виправляємо. Якщо одне вухо більше за друге — значить, так треба, — додає Володимир Журавкін. — Матеріали для кожної іграшки підбираємо окремо. Якось прислали ескіз кота. На нього були потрібні тканини всіх кольорів райдуги. Купили з десяток клаптиків. Вибираємо натуральний матеріал — льон, фетр, бавовну. Іграшки в середньому шиємо висотою до 30 сантиметрів, щоб дитині було зручно тримати в руках.

Якщо малюнок складний, то шиємо подушку. Потім наносимо на неї зображення. Наприклад, якщо це портрети батьків. Якось дитина намалювала маму, схожу на ­хатину.

Зараз ви читаєте новину «Іграшку за дитячим малюнком пошиють за 350 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі