четвер, 04 грудня 2008 18:35

Христині Терновій пенсію затримали більш як на місяць

Христині Терновій пенсію затримали більш як на місяць

"Десять разів уже ходила на пошту по пенсію. Поштарки тільки розводять руками, кажуть, грошей нема. Коли будуть, теж не знають", — скаржиться "ГПУ" Христина Тернова, 62 роки, жителька міста Хуст на Закарпатті.

— Уже грудень, а я не отримала грошей за листопад. Правда, як ходила останній раз, сказали прийти по пенсію 19 грудня. Буцімто вже дадуть. Хоча за графіком я маю отримувати десятого числа. У жовтні нам теж затримували гроші на кілька днів.

Жінка отримує пенсію за віком 544 грн. Щоб прожити, позичала гроші в сусідів.

— Це ж і сусідам не дали грошей, вони теж обурюються. Скоро свята, треба харчі купувати.

Виплати затримують також у Вінницькій, Волинській, Донецькій, Чернівецькій, Черкаській, Тернопільській і Рівненській областях.

— Я завжди отримував 12 числа, а минулого місяця принесли на чотири дні пізніше, — каже пенсіонер Степан Іванчук, 65 років, із міста Нововолинськ, що на Волині. — Поштарка не попереджала про затримку. Я із пенсії плачу комунальні послуги. А тут нема нічого. І ніхто не знає чого.

Жительці села Виноград Черкаської області Катерині Сотниковій, 69 років, пенсію затримали на п"ять днів.

— Не знаю, як би зводила кінці з кінцями, якби діти мені не допомогли. Вони в Києві працюють, допомагають, — каже жінка.

Усі пенсії виплачують вчасно, запевнили "ГПУ" у Хустській райраді Закарпатської області.

— Нам тільки вчора відзвітували, що всі борги погашені, гроші дають вчасно, хіба що можуть бути поодинокі випадки, — каже Іван Рогач, заступник голови райради.

У Мінпраці теж запевняють: кошти на видачу пенсій переказують вчасно.

— Жодних проблем із пенсіями бути не може, — переконує міністр праці Людмила Денисова, 48 років. — Якщо були якісь поодинокі затримки, їх спричинили внутрішні проблеми органів доставки.

Куди повідомити про затримку виплат

Про затримки з виплатою пенсій варто повідомити в головний офіс Пенсійного фонду за безплатним номером 8 800 503 7 530. Лінія працює в будні з 8.00 до 20.00. Писати можна на адресу: 01601, Київ-14, вул. Бастіонна, 9, Пенсійний фонд України.

Зараз ви читаєте новину «Христині Терновій пенсію затримали більш як на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі