вівторок, 03 червня 2008 18:17

Хліб у столиці подорожчав після виборів

Киянка Марія Степанівна, 74 роки, купує хліб у кіоску біля Лук"янівського ринку. Помітила, що з минулого тижня ціни зросли:

— Завжди платила за батон і половинку "Українського" 2 гривні 42 копійки. А сьогодні віддала на 50 копійок більше. Тепер доведеться на чомусь іншому економити або брати половинку батона.

З 1 червня у хлібних кіосках столиці батон "Київський" коштує 2,10–2,25 грн, "Нарізний" — 2,40. Навесні коштував до 1,40 грн. Буханка пшеничного хліба подорожчала на 40 коп. — до 2 грн.

У супермаркеті "Сільпо", неподалік Лук"янівського ринку, батон коштує від 2 грн. Буханка пшеничного хліба — 1,81, а "Українського" — 2,07 грн.

— Ціни на хліб київська влада стримувала перед виборами, — пояснює керівник аналітичного відділу компанії "ААА" Марія Колесник, 32 роки. — Виробники мали підняти їх ще у квітні, адже подорожчало борошно. Вони заявляли про нерентабельність у минулі місяці. Тепер хочуть повернути недоотримані прибутки, от ціни й підвищили.

В інших областях хліб подорожчав на початку року. Наприклад, у Житомирській  буханка коштує 2,80, а батон — близько 3 грн. На Хмельниччині з лютого буханку продають за 2,15 грн. У Вінницькій області — 2,50 грн. На Львівщині батон можна купити за 2,25 грн, а житній і пшеничний — за 1,9 грн.

Цього літа погода сприятиме доброму врожаю. Тож у липні ціни на хліб можуть  знизитися, прогнозують у компанії "ААА".

Зараз ви читаєте новину «Хліб у столиці подорожчав після виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі