вівторок, 29 березня 2011 08:30

Хліб подорожчає знову у квітні

У березні у столичних магазинах подорожчав хліб. "Український" коштує тепер 3,18 грн. Батон "Нива" зріс у ціні на 43 коп. — до 3,23 грн. Але продуктів під такими назвами тепер обмаль.

Заміть "Українського" вагою 900 г почали випікати "Український столичний". Буханка коштує 4 грн. Подорожчання прикривають зміною марки.

— Уряд зобов'язав виробників не піднімати ціни на борошно. А їм невигідно працювати, бо підняли ціну на пшеницю, енергоносії. У світі пшениця дорожчає. Ринкова ціна пшениці другого класу — 3600 гривень за тонну. Уряд же хоче зафіксувати її на рівні 2,6 тисячі гривень. Але це неможливо, — коментує директор консалтингової компанії "Проагро" Микола Верницький, 40 років. — Якийсь час уряд забезпечуватиме пекарні борошном із державного резерву. Однак на всіх цього борошна не вистачить. Стримують ціну продуктів, що входять до основного споживчого кошика. Бо від їхньої вартості залежить формування прожиткового мінімуму, мінімальна зарплата. Однак ціни все одно ростимуть. Скоро Кабмін визнає, що не може контролювати ситуацію. Хліб подорожчає у квітні–травні на 20 відсотків. Тоді батон "Нива" коштуватиме близько 4 гривень, хліб "Український" — 3,80.

Зараз ви читаєте новину «Хліб подорожчає знову у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі