четвер, 11 вересня 2008 20:54

Горілка подорожчає удвічі

Із наступного року планують збільшити акцизний збір на етиловий спирт. Законопроект винесли на розгляд Верховної Ради. Урядовці пропонують стягувати в казну 27 грн за літр 100% спирту. Цьогорічна ставка — 21,5 грн. Акциз на 1 л пива зросте з 31 коп. до 39.

— У разі збільшення акцизу півлітра найдешевшої горілки коштуватиме 25 гривень, — вважає аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь, 31 рік. — Підвищені акцизи ще не ухвалені, тому про остаточну вартість говорити зарано. Подорожчання може спричинити збільшення нелегального виробництва, а також контрабандного ввезення цього товару. А може й знизити споживання алкоголю.

— Ціну на горілку збільшать? Нічого, гнатимемо самогонку, — говорить житель міста Ніжин Чернігівської області Олександр Тунін, 28 років. — Буде вполовину дешевше. Та навіть якщо не гнатиму, все одно знайду, як на пляшку зекономити. Менше їздитиму на мотоциклі. То менше тратитиму на ремонт і запчастини.

Зараз ви читаєте новину «Горілка подорожчає удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі