четвер, 27 грудня 2007 20:08

Годинник Ахметова коштує 2,5 мільйона гривень

"Годинники в нас купували Ющенко, Янукович, Тимошенко, Мороз, Кравчук і Кучма, — запевняє 43-річний Олександр Баранов, директор компанії "Ньютон". Вона продає італійські годинники "Ланкастер" по 1–15 тис. грн.

— Їх унікальність — у поєднанні яскравого циферблату, ремінця із розкішним класичним корпусом із діамантами й рубінами, — продовжує Баранов. — Випускають малими серіями.

Українська еліта носить переважно швейцарські годинники. Один з найдешевших — у "бютівця" Олександра Турчинова. Його "Омега Девіль" коштує 10 тис. грн. Годинник тієї ж фірми із серії "Девіль Турбіллон" на інтернет-сайті "Клок-шоп" продають за 334,9 тис. грн.

— Він має турбійон — пристрій для підвищення точності, — пояснює підприємець Ігор Колесніченко, 30 років. — Є варіант без турбійону — за 49,9 тисячи.

Комуніст Петро Симоненко носить "Лонжін" за 11,5 тис. грн. У столичному магазині "Новий час" чоловічий годинник цієї ж фірми серії "Евіденца" коштує 28,2 тис. грн.

— Його корпус із іржостійкої сталі покритий шаром золота, — каже бренд-менеджер компанії Юлія Білоус, 29 років. — Скло сапфірове з двостороннім покриттям проти блиску, стійке до подряпин. Годинник водонепроникний, механічний. Ремінець — із крокодилячої шкіри.

Деякі моделі "Лонжін" інтернет-магазини продають по 5 тис. грн.

— Звичайні крамниці зобов"язані продавати годинники за рекомендованою ціною, це обов"язкова умова швейцарців, — продовжує Ігор Колісніченко. — А в інтернет-магазинах ціни значно нижчі.

Одна з моделей "Омега Девіль", що в крамницях коштує 66,2 тис. грн, в інтернет-магазині Колісніченка дешевша на 16 тис. Одна з моделей "Лонжін" — на 5.

"Нашоукраїнець" Петро Порошенко має "Брегет" за 230 тис. грн. Та найдорожчі годинники в "регіоналів". Борис Колесніков носить "Бове" ціною понад 2 млн грн. Цей платиновий годинник обладнаний подвійним турбійоном, корпус-"скелетон" прозорий. Крізь нього видно механізм. Корпус, циферблат і застібка оздоблені діамантами. На стрілках — сині рубіни. Таких у світі не більше 30.

Годинник Ріната Ахметова "Вечерон Константін" — один з найдорожчих у світі. Це "скелетон" із похвилинним репетитором — пристроєм, що відбиває час мелодійним боєм. Коштує близько 2,5 млн грн. Київські магазини показують їх лише в каталогах. Привозять зі Швейцарії після оплати.

В Україні теж виробляють дорогі наручні годинники марки "Клейнод". Деякі моделі коштують 18,5 тис. грн. Такі носять брати Клички, співачка Руслана та Катерина Ющенко.

Дорогі копії не поступаються оригіналам

Киянин Андрій Антонюк, 28 років, у інтернет-магазині придбав копію годинника "Лонжін". Заплатив 2,4 тис. грн.
— Справжній такий коштує більше шести тисяч, — каже чоловік. — У магазині-салоні — ще дорожче. На нього дали річну гарантію.
Замовлення зробив по телефону. Кур"єр доставив годинник в офіс. Розрахувалися на місці. Копію Андрій носить півроку.
— Дорогі копії швейцарських годинників майже неможливо відрізнити від оригіналів, — каже Олександр Іванов, 27 років, продавець одного з інтернет-магазинів. — Це стосується й технічних характеристик. Їх збирають так само, як оригінали, просто у створенні копії не бере участі дизайнер. Бо відтворюється модель, що вже існує. У копіях не використовують дорогоцінні матеріали. Дешева підробка навіть зовні далека від справжньої моделі.

Зараз ви читаєте новину «Годинник Ахметова коштує 2,5 мільйона гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі