вівторок, 15 березня 2011 03:30

Газконтора вимагає доплату

Газконтора приписала мені борг за газ в 2010 році. За лічильником, я спалила 2531 кубометр. А за даними газконтори — 3210 "кубів". Довго перевіряли. Вимагають заплатити борг 761,21 гривні. Я скаржилася в райдержадміністрацію, відповіді не отримала. Як діяти?

Запитує Лідія Ющенко із села Карапиші

Миронівського р-ну Київської обл.

Відповідає адвокат, радник столичної юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс" Олександр Кротенко, 25 років:

— Працівники газопостачального підприємства мали перевірити правильність зняття показників лічильника газу. Якщо перевірки не проводили, квитанції з оплати вважаються оформленими правильно. Це передбачено пунктом 17 Правил надання послуг з газопостачання, затверджених постановою Кабміну №2246 від 9 грудня 1999 року.

Вам необхідно з'ясувати причину, з якої вам нарахували додаткові борги. Можливо, частина не була зарахована на ваш особовий рахунок або з вини банку. Ви повинні показати платіжні квитанції. Далі звертайтеся з письмовою скаргою на ім'я керівника підприємства. Таку ж скаргу адресуйте прокурору району.

Якщо спірне питання не вирішиться, подавайте судовий позов про припинення дій, які порушують ваше право на безперебійне постачання газу. Позовна заява подається або надсилається поштою до райсуду. Як споживач послуг ви звільнені від сплати державного мита.

Зараз ви читаєте новину «Газконтора вимагає доплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі