неділя, 08 липня 2007 16:13

Фінікові пальми квіткарі беруть оптом

Оксана Ткачук, 32-річна жителька Івано-Франківська, вирощує фінікові пальми. Віддає їх на квітковий ринок.

— Мій чоловік Сергій полюбляє сушені фініки, — каже жінка. — Чотири роки тому заради цікавості посадив кісточку у горщик. З неї виросла півметрової висоти пальмочка. Тоді й спало на думку вирощувати їх на продаж.

Жінка показує довгий пластмасовий горщик на полиці. У ньому — кілька листків-стрілок. За 10 місяців з них будуть великі пальми, запевняє.

— Жодної фінікової кісточки у смітник не викидаємо. Як назбираємо багато — пророщуємо й висаджуємо, — каже Оксана. — Спершу кладу їх у неглибоку посудину і заливаю водою. За два-три тижні з кісточки прорізається білий вусик — корінчик. Тоді можна садити в ґрунт.

Сто кісточок Оксана висадила у горщик завдовжки 1 м. Купила його на ринку за 5 грн. Трьома тижнями пізніше проклюнулись перші паростки. А через півроку пагони підросли на 25–30 см. Винесла їх на квітковий базар. Сотню пальм розпродала по 2 гривні за три дні. Кілька подарувала подругам. Тепер Оксана сидить удома з піврічною дитиною. Пальми оптом продає квіткаркам.

— Я закупила маленьких пластмасових горщиків і розсаджую пророслі фініки, — розповідає вона. — За вазон беру 8–10 гривень. За пальми заввишки більше 30 сантиметрів — 15 гривень.

Оксані допомагає мама, в якої своя хата. Там є де розставити вазони, пояснює жінка. На підвіконнях двокімнатки  вміщається до 20 пальм. Заробіток від цих рослин — до 200 грн на місяць. Вистачає, щоб купити сушені фініки чоловікові, жартує Оксана Ткачук.

Зараз ви читаєте новину «Фінікові пальми квіткарі беруть оптом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі