понеділок, 11 червня 2007 18:19

Фальшиві рублі розпізнають за трьома ознаками

Українці їздять продавати в Росію овочі, ягоди та м"ясо. Назад часто везуть фальшиві гроші. З початку року "Банк Росії" вилучив 26 тис. фальшивих купюр на 25 млн рублів. Найпопулярніші у фальшивомонетників банкноти номіналом 500 і 1000 рублів.

Були випадки, коли високоякісні підробки отримували з банкомату, повідомляє прес-служба банку. На них відтворено не менше трьох видимих ознак справжніх банкнот. Високоякісні підробки перебувають в обігу тривалий час, хоча їх перевіряють спецприладами.

Розпізнати фальшивку — можна. Водяний знак на справжній банкноті відрізняється за тонами. На малюнку є світліші й темніші ділянки, між якими має бути плавний перехід. На фальшивках водяні знаки однотонні й темніші, ніж зазвичай.

Точкові проколи на білому полі — мікроперфорація — мають бути рівними на просвіт і гладкими на дотик, без шершавості. На купюрі 1000 рублів зображений герб Ярославля — ведмідь. Тварина змінює колір із малинового на зелений при нахилянні банкноти.

Цифра "1" на справжніх тисячорублівках має "наїжджати" на захисну блискучу смужку, прошиту крізь полотно купюри. На фальшивках смуга йде поверх одинички.

Зараз ви читаєте новину «Фальшиві рублі розпізнають за трьома ознаками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі