вівторок, 30 жовтня 2007 17:19

Електронним переказом "Веб-мані" гроші перераховують миттєво

Житель Івано-Франківська Геннадій Заліщук, 28 років, продає комп"ютерну техніку. Для розрахунків із клієнтами використовує електронні гроші.

— Розраховуватися із покупцями, які перебувають у різних містах України та за кордоном, зручніше за допомогою електронних грошових систем, — розповідає підприємець. — Перекази здійснюються миттєво, комісія за трансакцію невелика. До того ж не треба відкривати рахунок у банку.

Електронні гроші "ходять" в Інтернеті. Найпопулярніші системи — "Яндекс. Гроші", "Інтернет. Гроші", "Портмоне", "Пейкеш", "Е-Ґолд" та інші.

— Я користуюся "Веб-мані", — каже Геннадій Заліщук. — Ця найпоширеніша у світі система електронних грошей не викликає сумнівів щодо надійності.

Аби скористатися будь-якою із систем, достатньо встановити на комп"ютері спеціальну програму з офіційного сайта її розробника, зареєструватися і створити власний віртуальний "гаманець" — щось на кшталт банківського рахунку. Вам повідомлять паролі й коди доступу до нього. Мінімальної суми на рахунку не вимагають, кожне нове поповнення продовжує його дію ще на рік.

Гроші в системі "Веб-мані" позначають WM (від Web Money). Є різні "гаманці" — доларовий, маркований літерою "Z", рублевий — "R", гривневий — "U", євро — "Е". 1 WMZ дорівнює $1, а 1 WMU — 1 грн.

Щоб одержати переказ, достатньо повідомити людині, яка перераховуватиме кошти, номер свого "гаманця" з відповідної літери Z, R, U або E та 12 цифр після неї. Аби зробити переказ, слід покласти в "гаманець" необхідну суму. За кожну операцію "Веб-мані" автоматично бере 0,8% від переказу, але не менше одного цента. "Покласти" гроші в "гаманець" можна за допомогою картки поповнення рахунку, банківського чи поштового переказів, через спеціальний обмінний пункт. А також за допомогою платіжних терміналів.

За кожну операцію "Веб-мані" автоматично бере 0,8 відсотка від переказу

— Я користуюся обмінними пунктами, — ділиться Геннадій. — Переказую в "гаманець" обмінника електронні гроші. При цьому вказую, як саме зручніше отримати готівку: поштовим чи банківським переказом або на банківську картку. Вигідніше користуватися послугами "ПриватБанку" — там найнижчий комісійний збір при зарахуванні коштів на картки одержувачів. За бажанням, перераховану суму протягом робочого дня принесе кур"єр. Щоб перевести готівку в електронні гроші, достатньо переказати її на розрахунковий рахунок обмінника. Зарахування відбудеться протягом робочого дня.

За допомогою електронних грошових систем можна проводити фінансові розрахунки між користувачами системи, оплачувати послуги, купувати товари, проводити обмін WМ-знаків на будь-яку іншу електронну валюту (інших систем) тощо. Комісійний збір обмінних пунктів становить 2–5%, залежно від суми переказу: що вона більша — то менший відсоток.

Безпеку системи "Веб-мані" забезпечує передача інформації в закодованому вигляді. Крім того, користувач може обмежити доступ до свого електронного "гаманця" одним або кількома комп"ютерами. Спеціальні програми доступу до рахунку в системі "Веб-мані" встановлюють також на мобільний телефон.

Зараз ви читаєте новину «Електронним переказом "Веб-мані" гроші перераховують миттєво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі