пʼятниця, 10 грудня 2010 04:30

Екскурсія на завод Nemiroff: як виготовляють сучасну горілку

Автор: фото: Софія Задорожна
  Завод Nemiroff оснащений сучасним устаткуванням
Завод Nemiroff оснащений сучасним устаткуванням

Українські горілки Nemiroff знають і люблять на всіх п'яти континентах. Їх цінують за високу якість та особливий смак, яких досягають за рахунок давніх традицій винокуріння, збагачених сучасними технологіями. Завод Nemiroff відчинив нам свої двері, щоб показати, як виготовляють одну із його популярних м'яких горілок економсегмента — "Немирівська Пшениця українська відбірна".

Технологічний процес створення цієї горілки починається в лабораторії — з прийому спирту, який виготовляють на спиртному заводі у Немирові. Спирт для виробництва горілки використовують виключно класу "Люкс". Кожна партія спирту проходить у лабораторії заводу контроль, загалом по 10 різних показниках.

Паралельно йде робота у відділенні з підготовки води. Її добувають із власних артезіанських свердловин. Інноваційний процес підготовки включає катіонітове зм'якшування, мембранну технологію, кондиціонування і купажування. Використання не дистильованої, а "живої" води із природною мінеральною композицією дає безперечну перевагу горілкам Nemiroff.

У сортувальному відділенні з підготовленої води і спирту роблять водно-спиртову суміш. Потім суміш надходить у відділення фільтрації, де обробляють активованим вугіллям. У відділенні підготовки ароматних спиртів готують ароматні спирти для надання різних смакових якостей горілкам. "Серце" виробництва — купажне відділення. Там роблять саму горілку, її рецептурну композицію. Особливість м'якого смаку "Немирівської Пшениці української відбірної" формується додаванням ароматного спирту із пшеничних пластівців.

Класичну технологію виробництва горілки із використанням активованого вугілля технологи удосконалили — беруть або традиційне березове вугілля, або отримане зі шкаралупи кокосових горіхів чи абрикосових кісточок.

Цех із розливу обладнаний каскадом фільтрувальних елементів перед розливом продукту у пляшки — на заводі використовують лише нову тару. Після того на ковпачках і горлечках пляшок лазером випалюють дату і час розливу — для захисту від підробок.

Так, пройшовши шлях із полів на виробництво, потім на склади, полиці магазинів і наші столи, добірна немирівська пшениця стає "Немирівською Пшеницею українською відбірною", м'якою горілкою, у створенні якої взяли участь історія і сучасність: стародавні традиції збагачені інноваційним підходом міжнародного бренду Nemiroff.

Зараз ви читаєте новину «Екскурсія на завод Nemiroff: як виготовляють сучасну горілку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі