середа, 12 серпня 2009 17:32

Дві кімнати на морі Лілія Бонецька знімала за 70 гривень на добу

Автор: фото: Сергій ГРОМОВИЙ
  Власники приватних катерів у Скадовську влаштовують відпочивальникам екскурсії на острів Джарилгач. За півгодинну екскурсію беруть по 70 гривень з особи. За окрему плату, 50-70 гривень, влаштовують частування ухою, крабами та креветками
Власники приватних катерів у Скадовську влаштовують відпочивальникам екскурсії на острів Джарилгач. За півгодинну екскурсію беруть по 70 гривень з особи. За окрему плату, 50-70 гривень, влаштовують частування ухою, крабами та креветками

Киянка Лілія Бонецька, 24 роки, тиждень тому повернулася з Чорного моря. Відпочивала в Скадовську Херсонської області.

— Ми з моїм хлопцем вагалися, куди їхати, — розповідає. — Думали, усюди дорого і навала відпочивальників. Шукала в Інтернеті, де можна відпочити дешевше. Обрали Скадовськ. Торік за ліжкомісце там брали по 50 гривень із людини.

Квитки на поїзд до Херсона Лілія купила за день до від"їзду.

— Є навіть вибір місць, а раніше люди розкуповували квитки на курорти за місяць до від"їзду, — дивується дівчина.

Проїзд до Херсона коштував по 150 грн, звідти до Скадовська — ще по 20. На автовокзалі  курортного райцентру дорогу Лілії заступили літні жінки з табличками "сдаю жильё".

— Вони так горланили одна поперед одної, що вуха закладало. Ми підійшли до молодого хлопця, який стояв із табличкою осторонь від них. Спитали ціну. По 35 гривень із людини за добу, каже він. Ми погодилися, бо розраховували на вищу плату.

Господар привів їх до власного двоповерхового будинку. Від нього до моря — 7 хв. пішки.

— За 70 гривень господарі віддали нам не одну, а дві кімнати. У тих кімнатах було ліжок на шість людей. А вони за тиждень знайшли тільки нас двох. На поверсі було кілька кімнат. Душ із гарячою водою, туалет, праска — на коридорі. Ми могли користуватися літньою кухнею, відпочивати у великій альтанці на подвір"ї. На іншій стороні будинку проживали ще кілька пар.

Харчувалися в кафе.

У морі повно медуз. Я їх розгрібала руками і плавала

— Біля нашого будинку був супермаркет, і поруч — їдальня. Комплексний обід — суп, картопля чи каша з куркою, тістечко і компот — коштував 12 гривень. Проблем зі шлунком не було. Такий набір у Києві коштував би не менше 20 гривень. Вечорами ми ходили на дискотеки, у кіно. Квитки коштують по 10–15 гривень.

— Купалися ми зранку і до четвертої дня. Єдиний мінус — у морі повно медуз. Спочатку я їх боялася, а потім просто розгрібала руками і плавала. Один раз побували на острові Джарилгач. За півгодини катером заплатили по 70 гривень.

За тиждень відпочинку, із проїздом, кияни витратили по 1,5 тис. грн. Ще на 500 накупили сувенірів, тарані та копченої риби.

— Я розповіла про свій відпочинок подрузі, яка в той час була на озері Світязь, на Волині. Там ліжко коштує від 50 до 300 гривень. Умови жахливі. Там де дешевше, там у кімнатах є тільки ліжка та тумбочки. Гарячої води немає. Замість туалету — вулична вбиральня. Проте на Шацьких озерах ажіотаж. Тисячі людей приїжджають на вихідні. От місцеві й деруть за свої халупи, як у Криму.

Потік туристів, що самостійно їдуть відпочивати, цьогоріч зменшився на 20%, порахували в Державній службі туризму і курортів. Тому ціни на літній відпочинок знизились.

Зараз ви читаєте новину «Дві кімнати на морі Лілія Бонецька знімала за 70 гривень на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі