пʼятниця, 03 вересня 2010 01:28

Довідку мали видати упродовж 15 днів

Я інвалід дитинства другої групи, маю хворі суглоби. Маю пенсію за втратою годувальника. Ще маю право на соцдопомогу. Щоб її отримати, треба було взяти довідку з районного пенсійного фонду й занести у відділ соцзахисту. Довідку видавали три місяці. Пояснювали, що перевіряють документи. Потім не було спеціаліста, потім він пішов у відпустку. Не виплачували допомогу за три місяці. Чи є правила видачі довідок? Як отримати недоїмку?


Запитує Антоніна Кіркова із села Немовичі Сарненського району Рівненської обл.


Відповідає Олександр Кротенко, 24 роки, радник київської юридичної компанії "Корпорейтлоусервіс" у Києві.

— Довідку або відповідь на заяву вам мали видати упродовж 15 днів із моменту подачі заяви. Такий строк передбачений статтею 20 Закону "Про звернення громадян".

Несумлінний спеціаліст пенсійного фонду, як і його керівник, є держслужбовцями. За статтею 10 Закону "Про державну службу", службовець зобов"язаний сприяти громадянам у реалізації їхніх прав. Згідно зі статтею 18 Закону "Про звернення громадян", у разі невчасної відповіді на звернення орган державної влади несе повну матеріальну відповідальність за заподіяну шкоду. Ви можете стягнути з пенсійного фонду невиплачену допомогу. Але для цього подати позов до окружного адміністративного суду. Інваліди першої та другої груп звільнені від сплати державного мита.

Завжди подавайте письмову заяву про видачу довідки — особисто в приймальню або надсилайте рекомендованим листом. Їх мають реєструвати. Документ вам можуть надіслати листом на ваше прохання. Квитанції та копії заяв будуть доказом у суді.

Зараз ви читаєте новину «Довідку мали видати упродовж 15 днів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі