четвер, 23 жовтня 2008 17:43

Долар може зрости до 7 гривень

В обмінниках долар знову зріс до 6 грн.

— На валюту є попит, а її мало. Крім того, у країні ситуація нестабільна, — пояснює директор Центру розвитку професійних стандартів Віктор Тиркало, 43 роки. — Ситуацію може врятувати Нацбанк. Він має продавати валютні запаси на міжбанківському ринку. Інакше долар зростатиме й далі.

— Нацбанк щодня продає 170–180 мільйонів доларів. Для стабілізації курсу треба хоча б 400 мільйонів, — каже керівник інформаційно-аналітичного центру "Форекс-клуб" Микола Івченко, 29 років. — Інакше долар може зрости й до 7 гривень.

Україні загрожує інфляція на рівні 20%. Може повториться 1998 рік. Розпочнеться банківська криза, спекулянти "накручуватимуть" курси валют. А Нацбанк і далі не виходитиме з інтервенціями, щоб не втрачати золотовалютні запаси, зауважує Івченко.

Заощадження Віктор Тиркало радить покласти на банківський депозит:

— Навіть якщо інфляція сягне 20 відсотків, дохід із депозиту покриє більшу частину втрат. Якщо ж залишити їх "у панчосі", за кілька місяців вони знеціняться. Обмінювати гривні на валюту не варто, бо можна втратити на коливанні курсів.

Зараз ви читаєте новину «Долар може зрости до 7 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі