четвер, 03 травня 2007 19:22

До тисячі товарів продають щомісяця через інтернет-аукціон

Автор: фото: Віталій ГРАБАР
  Львів’янин Ярослав Бойко (праворуч) купив на інтернет-аукціоні шарфик з автографом колишнього півзахисника футбольної команди ”Карпати” Ігоря Кульчицького. Заплатив 151 гривню
Львів’янин Ярослав Бойко (праворуч) купив на інтернет-аукціоні шарфик з автографом колишнього півзахисника футбольної команди ”Карпати” Ігоря Кульчицького. Заплатив 151 гривню

28-річний львів"янин Ярослав Бойко купив зелено-білий шарфик футбольної команди "Карпати" з автографом колишнього півзахисника Ігоря Кульчицького. На інтернет-аукціоні заплатив за нього 151 гривню.

— Стартова ціна становила п"ять гривень, — розповідає Ярослав. — Ставки приймали протягом двох тижнів. Участь в аукціоні брали кілька учасників. За 17 хвилин до закінчення торгів я запропонував більше за всіх.

Львів"янин Юрій Мацерук, 23 роки, через інтернет-аукціон купив колекцію фільмів Кім Кі Дука, Еміля Кустуріци та збірку радянських мультиків. За дев"ять компакт-дисків продавцю з Дніпропетровська заплатив 63 грн, ще 8 грн — за посилку поштою. Отримав її за тиждень.

— У Львові таких фільмів ніде не знайдеш, — каже Юрій. — А на книжковому ринку вони коштували б щонайменше 90 гривень.

На інтернет-аукціон можна виставити будь-яку річ за умови, що її продаж не заборонено законодавством. Не можна торгувати зброєю та наркотиками. Та спершу треба зареєструватися на сайті інтернет-аукціону www.auction.ua — вказати прізвище та ім"я, адресу, електронку й телефон. Після цього на інтернет-сторінці розміщають на 7–30 днів оголошення про продаж із детальним описом і фотографіями товару, зазначивши його початкову ціну. Покупці можуть пропонувати більше. Тому, хто зробить найвищу ставку, організатори аукціону повідомлять телефон продавця. Про оплату і пересилку покупки покупець домовляється сам.

Плату з учасників аукціону не беруть

— Якщо він побоюється, що якість товару не відповідає опису, або сумнівається в надійності продавця, тоді покупку може зробити через нас, — каже Ярослав Максимович, 32 роки, керівник компанії "Комплекс", яка влаштовує інтернет-торги. — Він висилає нам гроші, а продавець — свій товар. Ми оцінюємо якість, і вже тоді висилаємо гроші продавцеві, а товар — покупцю.

Найчастіше на аукціон виставляють антикваріат, колекційні речі, мобільні телефони й електроніку. Лижі, на яких словенець Стен Клеменс добрався до Південного полюса, пропонують за 76,56 тис. грн. Продавець із Житомира виставив на продаж бронетранспортери без озброєння. Стартова ціна — 70,42 тис. грн. Ставку поки що ніхто не зробив. Торги триватимуть до 14 травня.

— Зате тричі купували донорські нирки по 150–200 тисяч гривень, — продовжує Ярослав Максимович.

Щомісяця через інтернет-аукціон продають до тисячі товарів. На сайті зареєструвалися 15 тис. осіб. Плату з учасників аукціону не беруть. 15 грн продавець платить, якщо захоче розмістити оголошення на головній сторінці сайту.

Зараз ви читаєте новину «До тисячі товарів продають щомісяця через інтернет-аукціон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі