вівторок, 23 грудня 2008 16:57

Дідів Морозів беруть на тимчасову роботу

За тиждень новорічних свят 2007–2008 року кияни Марина Дуброва та Микола Новицький заробили понад 10 тис. грн. Подружжя перевдягається в Діда Мороза та Снігуроньку.

— Цьогоріч заробітки будуть трохи скромнішими, бо від підприємств замовлень менше, — розповідає Микола Новицький, 33 роки. — Маємо лише два так звані корпоративи на Новорічну ніч. За кожен нам заплатять по три тисячі гривень. Зате батьки на дітях не економлять. Надолужуватимемо заробітки за рахунок дитячих свят.

Микола і Марина — колишні спортсмени. Марина була рекордсменкою України з легкої атлетики. Хоча має диплом учителя.

— Два роки тому знайомий запропонував спробувати попрацювати Дідом Морозом і Снігуркою на агентство, — розповідає 30-річна Марина Дуброва. — Робота сподобалася. Але віддавати посереднику половину заробітку — це несправедливо. Вирішили, що самі впораємося. Дали об"яву в Інтернеті. Нам почали дзвонити клієнти. Сценарії розробляємо самі.

Марина і Микола роблять із дітьми фігурки з надувних кульок, влаштовують маскарад. Убрання для нього приносять із собою, обличчя розмальовують фломастерами.

— Найулюбленіша забавка — чотириметровий тунель із тканини. Кажемо дітям, що то нірка Зайчика чи Лисички. Дуже полюбляють у них казкових звірів шукати. Я сама його зшила, — продовжує Марина.

За 20 хв. дитячого свята Дід Мороз і Снігурка беруть від 300 грн. Годинна програма обійдеться у 800 грн. Ціна залежить від дати. Що ближче до Нового року, то дорожче. За Новорічну ніч у ресторані беруть до  3 тис. грн.

Стати Дідом Морозом може будь-хто

— У нас трохи дешевше за конкурентів, тому клієнтів маємо більше, — запевняє Марина. — Якщо дзвонять і починають розмову з ціни — значить, клієнт шукає, де дешевше. Ми називаємо мінімальні розцінки. Якщо ж починають ставити умови, ціну підвищуємо. Тепер  бувають і нестандартні замовлення. Наприклад, просять мене вдягтися прибиральницею. Я маю зайти в офіс виганяти всіх із гулянки, вдавати, що дуже сердита, махати шваброю. Потім перевдягаюся Снігуркою. Тоді починаємо святкову програму. Але замість звичайних шуб Діда Мороза і Снігурку просять убратися бомжами. Це в багатих такі розваги.

Марину та Миколу запросила до себе заступниця міського голови Києва Ірена Кільчицька. Домовилися про платню 1,4 тис. грн.

— Вона незнайомців додому не пускає. "Але вас я знаю, так що приходьте", — казала нам.

Найбільше беруть із замовників із Кончі-Заспи, престижної околиці столиці. Один із них погодився на 1,7 тис. грн.

— Привезли нас до чотириповерхового приватного будинку. Там було четверо дітей. Ми їм і шоу влаштовували, і маскарад, і конкурси, — каже Микола. — А от від еротичних програм відмовляємося. Хоча клієнти не раз напосідали.

Кияни часто замовляють Дідів Морозів і Снігуроньок. Тому фірми, що спеціалізуються на влаштуванні розваг, і досі набирають тимчасових працівників. Почали 15 грудня.

— Діда Мороза з досвідом роботи знайти просто. Тому агентства просять претендентів на таку роботу принести відеокасету із записом свого виступу, показати костюм, — каже арт-директор агентства "Скажена котяка" 23-річна Олеся. — Стати Дідом Морозом може будь-хто. А для корпоративних вечірок треба мати приємну зовнішність, тембр голосу і язик без кісток. На майданах цього не треба.

За 20–30 хв. столичний Дід Мороз заробляє щонайменше 100 грн. Агентства забирають собі 30–50% від суми замовлення. Клієнтів знайти не складно.

— Сідаєш за телефон, обдзвонюєш знайомих. Із чотирьох один точно погодиться, — ділиться досвідом Сергій Савченко, 22 роки. — Я четвертий рік таке практикую. Раніше в школі Діда Мороза грав безкоштовно. Там навчився. Зараз маю кілька замовлень у дитсадки, і знайомі запросили.

Дід Мороз попереджає батьків, щоб підготувалися до його приходу, приготували подарунки.  Їх непомітно передають при вході. Малюк має розповісти вірш, щоб отримати винагороду.

— А я працюю Святим Миколаєм із 1991 року, — розповідає "ГПУ" актор кіностудії ім. Довженка Йосип Найдук, 74 роки. — Маю гарний костюм. Для дітей-сиріт роблю свято безкоштовно.

Де приймають на роботу

"Бест холідейз", Київ, вул. Річна, 4, оф. 101, тел. (044) 331 27 42.

"Казкове свято", Київ, вул. Сабурова, 9,

тел. (044) 402 14 61.

"Холідей ленд", Київ, вул. Леваневського, 7,

тел. (044) 353 73 92.

Зараз ви читаєте новину «Дідів Морозів беруть на тимчасову роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі