четвер, 13 вересня 2007 17:29

Дають дотацію 100 гривень за кожну свиню

Олександр Січкар, 58 років, із села Іркліїв поблизу Черкас кілька років вирощує cвиней на продаж. У вересні на Яготинський м"ясокомбінат здав 13 поросят.

— Свиней вагою до 135 кіло закуповують по 9,5 гривні за кілограм живої ваги, більших — по 9 гривень, — розказує Січкар. — У мене поросята не дуже великі, майже всі пішли по 9,5. Улітку заготівельники давали за них від 5,5 до 6 гривень за кіло.

На 95 кг ваги кожної свині дали державну дотацію — 1,05 грн за кг. Її протягом місяця перерахує районне сільгоспуправління на рахунок Січкаря до Ощадбанку. Тож додатково він отримав ще більш як 100 грн за кожну свиню.

— На корми багато витрачаємо, — жаліється дружина Світлана, 43 роки. — Щомісяця комбікорму на 700 гривень купуємо. Та самим лише комбікормом поросят не прогодуєш.

Житель райцентру Чорнобай Леонід Піддубний, 50 років, поросят продає малими.

— На базарі за таких просять до 150 гривень, а я шістьох поросят розпродав сусідам по 130, — каже Піддубний. — Свиноматка привела десятеро. Молочні поросята я годую місяць-два — і на базар. Цього разу залишив по парі собі й сватам. На той рік знову будемо парувати.

Зараз ви читаєте новину «Дають дотацію 100 гривень за кожну свиню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі