вівторок, 26 червня 2007 17:54

Чорниця дорога через посуху

Жителька столичної Оболоні Світлана Шкуратенко, 24 роки, в неділю купила чорниці на базарі біля метро Героїв Дніпра. За півлітрову баночку заплатила 6 грн.

— Два дні тому продавали по вісім, — каже вона. — Я не брала. Чекала, доки подешевшає. Учора біля метро стояла молода пара з великим відром. У них і купила.

Ягоди на Оболонь привозять із-за Вишгорода Київської області. З інших місць добратися туди складно.

Житломасив Новобіличі, що на західній околиці столиці, межує з сосновими лісами. Однак банка чорниць там теж по 8 грн. Така сама ціна й на Житньому та Лук"янівському ринках у центральній частині Києва. За 1 кг просять 22 грн — удвічі дорожче, ніж торік. На Микільській Борщагівці чорниці продають по 9 грн за банку.

Цього року лісова ягода не вродила через посуху, запевняє киянка Дарія Христан, 53 роки. Вона п"ять років поспіль їздить збирати чорниці в лісах біля села Петрівське Вишгородського району За день зібрала з онуками літрове відро. А торік — на 8 літрових банок варення, ще й їли досхочу, каже жінка.

— Я кілограмами беру, бо через комп"ютер у мене зір падає, — зазначає Віктор Коломієць, 43 роки. — А чорниця і морква зір відновлюють. Тому грошей не шкодую.

Зараз ви читаєте новину «Чорниця дорога через посуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі