пʼятниця, 14 січня 2011 11:10

Безробітному екс-міністру пропонують посаду вахтера

Безробітному екс-міністру пропонують посаду вахтера

Вісьмох міністрів звільнив президент Янукович у грудні 2010-го. Члени уряду отримували зарплатню до 17 тис. грн.

"ГПУ" спробувала підшукати нову роботу колишньому міністру економіки Василеві Цушку, екс-міністру у справах сім'ї, молоді та спорту Равілю Сафіулліну та екс-міністру регіонального розвитку та будівництва Володимирові Яцубі. Резюме, що склали за біографіями посадовців, розіслали в кілька кадрових агентств. Прізвищ не вказували.

Найгірші перспективи — у 63-річного Володимира Яцуби. Після закінчення Дніпропетровського металургійного інституту працював на місцевому заводі. Дійшов до заступника директора. Кандидат наук із державного управління.

— Кандидатуру пенсійного віку жодна серйозна компанія не розглядатиме. Можна піти хіба що вахтером або сторожем. Зарплата — до півтори тисячі гривень, — вивчає резюме 37-річна Ганна Носик, спеціаліст столичного агентства "Навігатор".

Людям за 40 завжди важче влаштуватися, попереджають в Асоціації кадрових регіональних агентств. Максимальний вік претендентів — 45 років.

55-річний Равіль Сафіуллін за фахом — лікар-гігієніст. Закінчив Донецький медінститут, працював медбратом. Потім лікарем СЕС у Рівному та Макіївці. З 1993-го пішов у комерцію. Має звання заслуженого працівника фізкультури і спорту. У резюме зазначаємо: Сафіуллін вів футбольну секцію, був менеджером туристичної фірми.

— Цьому чоловікові запропонуємо вести дитячі секції та гуртки. Зарплата до 2000 гривень. Є вакансія менеджера в лікувально-оздоровчий центр. Але вашого безробітного не візьмуть, бо фахові навички уже втратив, — каже рекрутер.

Зате 47-річний Василь Цушко може влаштуватися на зарплату 8 тис. грн. Він закінчив сільськогосподарські технікум та інститут. 2005-го здобув кваліфікацію юриста. Працював економістом та директором радгоспу в Одеській області.

— У нього є тривалий досвід роботи на одному підприємстві. Це великий плюс. Має зв'язки та потрібні контакти. Має шанс зайняти позицію заступника керівника, — пояснює Ганна Носик.

У переліку досягнень Цушка ми записали: вивів підприємство на рівень прибуткового виробництва, сформував ефективну управлінську команду, впровадив ефективну систему мотивації персоналу, реалізував програму технічного переозброєння та модернізації виробництва.

У резюме часто вказують такі особисті якості: комунікабельність, ініціативність,  цілеспрямованість, бажання розвиватися професійно. Рекрутери залишають їх без уваги. Бо так пишуть усі претенденти.

— Вашим безробітним варто задіяти особисті зв'язки. Хтось із їхніх учнів, колишніх співробітників досягнув керівних висот. Тепер можуть дати роботу, незважаючи на вік.

У державній установі, Київському центрі зайнятості підшукати роботу колишнім міністрам не спромоглися.

— Нам треба бачити безробітного, скласти цілісний портрет, — пояснюють телефоном.

4 588 000

CТІЛЬКИ безробітних налічували в Україні на 1 жовтня 2010 року. Це дані моніторингу Національного форуму профспілок. Державна служба зайнятості зареєструвала лише 408,1 тис. У реєстрах кадрових агенцій на той самий час було 676 тис. вакансій.

Зараз ви читаєте новину «Безробітному екс-міністру пропонують посаду вахтера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі